Connect with us
Ce salariu a avut Nicolae Ceaușescu. Dezvăluiri despre viața dictatorului

Știri

Astăzi se împlinesc 99 de ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu

Dacă ar mai fi trăit, Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit astăzi 99 de ani. Nostalgicii perioadei comuniste s-au adunat și astăzi la mormântul fostului președinte. An de an oamenii se adună la mormântul lui Ceaușescu și povestesc despre perioada în care, spun ei, „se trăia mai bine”.

Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit astăzi 99 de ani

Nicolae Ceaușescu s-a născut la 26 ianuarie 1918, la Scornicești. El a fost un om politic comunist român, secretar general al Partidului Comunist Român. Ceaușescu a fost șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989.

La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. La 25 decembrie 1989, soții Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați în cadrul unui proces sumar de acest tribunal. Ei au fost condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței.

Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena Ceaușescu, au fost deshumați pe 21 iulie 2010 pentru prelevarea de probe ADN. După 21 de ani, cererea a venit din partea fiului lor Valentin Ceaușescu și a ginerelui Mircea Oprean (soțul Zoiei Ceaușescu), pentru a stabili dacă ei au fost sau nu înmormântați acolo. Probele ADN au demonstrat că, într-adevăr, soții Ceaușescu au fost înmormântați la Cimitirul Ghencea din București.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top