Connect with us

Știri

Asteroidul TC4 2012 se apropie de Pământ! Specialiștii își pregătesc sistemele

Un asteroid se îndreaptă către Pământ. Specialiștii susțin că se va apropia la o distanță de 42.000 de kilometri, foarte aproape de sateliții de comunicare.

Oamenii de știință de la NASA spun că nu există niciun risc de impact, dar prezența acestuia le va oferi posibilitatea de a-și testa sistemele de avertizare ale sateliților.

Paul Chodas, director al Centrului NASA pentru Studiul Obiectelor Apropiate (CNEOS) de la Laboratorul de Propulsie Jet din California, a declarat pentru BBC News că:

„Vom folosi această ocazie pentru a testa sistemul de observare a asteroizilor pentru cazul în care, într-o zi vom avea unul care ar putea să lovească pământul”.

O rețea globală de telescoape va monitoriza îndeaproape asteroidul

Asteroidul, numit 2012 TC4, a fost reperat în urmă cu cinci ani, are o dimensiune cuprinsă între 15 și 30 de metri. Deși este de mici dimensiuni, un impact cu Pământul ar putea fi periculos.

Un astfel de exemplu este cel al asteroidului de 20 de metri care a explodat în Chelyabinsk în Rusia și a lovit atmosfera cu o energie estimată a fi echivalentă cu 500.000 de tone de TNT, provocând o undă de șoc care a deteriorat clădirile și a rănit peste o mie de oameni.

Citește și Un avion s-a prăbușit în Spania

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top