ATAC ARMAT în ITALIA! Zece români, ținta agresiunii! Cine sunt victimele!

28.11.2017
ATAC ARMAT în ITALIA! Zece români, ținta agresiunii! Cine sunt victimele!

Un grav incident s-a petrecut în Italia. Două mașini au fost incendiate și peste 40 de focuri de armă au produs teroare într-o clădire în care locuiesc 10 români.

Atacul a avut loc în dimineaţa zilei de 26 noiembrie, în jurul orei 4.00, în localitatea italiană San Quirico din Genova. Inițial, mașina unui român a fost incendiată, flăcările ajungând și la o altă mașină, scrie realitatea.net.

La trei ore după incendiu, atacatorii au deschis focul de armă. Aproximativ 20 de gloanțe au lovit ușa de intrare a clădirii, iar alte 20 au fost trase către apartamentul în care locuiesc cetățenii români.

În clădirea vandalizată locuiesc 15 persoane: 5 sunt cetățeni italieni, iar ceilalți 10 sunt români, dintre care patru copii, cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani, scrie ilsecoloxix.it.

”A trebuit să ne ascundem sub pat”, a povestit Lara, o tânără originară din Timișoara care se afla în clădire, scrie sursa citată.

Procurorii din Genova au deschis o anchetă pentru incendiere premeditată, atac armat și posesie abuzivă de armă de foc și au pornit pe urmele atacatorilor. Anchetatorii suspectează că este vorba despre un act de răzbunare.

Te-ar putea interesa și: Cine sunt cei doi români uciși cu bestalitate în Italia! Trupurile lor au fost găsite pe un câmp

Doi ciobani români au fost uciși pe un câmp din nordul Italiei, cu bestialitate. Trupurile lor neînsuflețite au fost găsite la o distanță de 500 de metri unul de celălalt.

Românii lucrau ca păstori și aveau în grijă peste 500 de oi, la o înălțime de 2.700 metri, în zona lacului Serrú, aproape de Ceresole Reale, Torino. Un  bătrân italian care locuiește în apropierea locului unde s-au petrecut oribilele fapte, a povestit pentru un ziar italian ceea ce a auzit în noaptea de luni spre marți, după miezul nopții.

„Nu le-am văzut, dar cred că au fost două sau trei (mașini – n.r.). Am crezut că sunt cuplurile care se retrag în zonă pentru a avea intimitate. Dar două sau trei care pornesc în grabă cu scârțâit de cauciucuri e imposibil”, spune bătrânul italian, potrivit rotalianul.com.

Cei doi bărbați se numesc Doru (28 de ani) și Costel (38 de ani) și sunt din Bacău. Aceștia au fost găsiți de carabinieri la un kilometru distanță de primele case, printre oi. Cadavrele lor erau la o distanță de circa 500 de metri unul de celălalt.

Ucigașii acestora au incendiat și rulota în care locuiau ciobanii, pentru a scăpa de urme.

Carabinierii sunt convinși că această dublă crimă a fost comisă din răzbunare și au început să investigheze apropiații ciobanilor, dar și pe patronul acestora.

Te-ar putea interesa și: Un român bătut pe stradă în Italia! Cine este victima!

Un român în vârstă de 61 de ani, care locuia pe străzi în orașul italian Torino, a fost bătut și incendiat în parcul Maria Tereza de Calcutta din locatitate. El se zbate acum între viață și moarte.

Incidentul cumplit a avut loc sâmbătă noaptea, iar câțiva martori ai acestei atrocități au anunțat de urgență autoritățile.

Martorii evenimentului spun că românul dormea pe o bancă, iar agresorii l-au trezit și l-au snopit în bătaie. Ulterior, aceștia l-au stropit cu un lichid inflamabil și i-au dat foc.

Victima, pe nume George C., a ajuns la spitalul San Giovanni Bosco, cu arsuri de gradele 2 și 3. Medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Cei care îl cunoșteau spun despre el că era un om liniștit și că avea probleme de deplasare din cauza unui picior.

Carabinierii îi caută pe cei care au comis această faptă revoltătorare.