Connect with us

Știri

ATAC armat la un festival de muzică din Las Vegas! Sunt peste 59 morţi şi 500 de răniţi VIDEO

Un individ a deschis focul asupra mulțimii venite să asiste la un concert de muzică country în Las Vegas (SUA), ucigând cel puțin 59 de persoane și rănind alte 500.

UPDATE, 18.00: Statul Islamic a revendicat atacul, precizând că autorul se convertise la islam în urmă cu câteva luni, însă este o tactică la care gruparea islamistă apelează de fiecare dată când un așa-numit „lup singuratic” comite un atac. Conform poliției din Vegas, atacatorul nu era cunoscut autorităților federale și nici nu au descoperit deocamdată un motiv pentru care bărbatul ar fi comis masacrul. Fratele atacatorului s-a declarat șocat de cele întâmplate. Bilanțul a depășit 400 de răniți.

Citește și: TRAGEDIE! Un român a fost rănit în atacul armat din SUA

Citește și: Cine este, de fapt, atacatorul din Las Vegas

UPDATE 15.45: „Cele mai călduroase și condoleanțe către familiile victimelor implicate în atacul armat din Las Vegas! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a transmis președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, pe Twitter, după atacul comis în Las Vegas.

UPDATE 13:50  Un nou bilanț sumbru în urma împușcăturilor din orașul american. Poliția a anunțat că cel puțin 50 de oameni au fost uciși. De asemenea, numărul răniților a depășit 200. Asta îl face cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite.

Polițiștii au dat publicității și numele atacatorului. Este vorba despre Stephen Paddock, un bărbat american în vârstă de 64 de ani, din orașul Mesquite, statul Nevada.

Anchetatorii au mai spus că au localizat cele două mașini date în căutare și au încredere că au localizat-o și pe femeia care era cu atacatorul în timp ce acesta a deschis focul de la etajul 32.

UPDATE 10.04 Un suspect ar fi fost împușcat de polițiști, iar alți doi au fost reținuți. Polițiștii au anunțat că se trag în continuare focuri de armă, iar potrivit CNN, bilanțul a crescut la peste 70 de răniți.

Un atac armat s-a produs în timpul nopții, în Las Vegas. Incidentul a avut loc la Festivalul de muzică country Route91Harvest.

Potrivit primelor informații, cel puțin două persoane au murit, iar alte 24 de persoane au fost rănite.

Mai multe persoane au fost rănite

Împuşcăturile au fost raportate în jurul orei locale 22:00 (08:00, ora României), în timpul festivalului Route 91 Harvest, în timp ce cântăreţul de muzică Jason Aldean cânta într-un cazinou extrem de popular.

Poliţia a blocat bulevardul Las Vegas pentru a căuta persoana ce a deschis focul. „Verificăm informaţii conform cărora ar exista un atacator înarmat activ în interiorul sau în jurul cazinoului”, a scris poliţia pe Twitter.

Știre în curs de actualizare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top