Connect with us
Atac în Nigeria, într-o biserică! 16 persoane au fost ucise de niște păstori

Știri

Atac în Nigeria, într-o biserică! 16 persoane au fost ucise de niște păstori

Atac în Nigeria, deosebit de grav! Păstori seminomazi înarmați cu arme au ucis 16 persoane într-un atac în Nigeria, asupra unei congregații. Incidentul a avut loc într-un stat central din Nigeria, dominat de violență, anunță Reuters.

Sute de oameni au murit în ciocniri în acest an între păstorii și fermierii din centrul Nigeriei. Izbucnirile violente au exercitat numeroase presiuni asupra președintelui Muhammadu Buhari, cu mai puțin de un an de alegeri.

„16 persoane au fost ucise, inclusiv doi preoți”, a declarat purtătorul de cuvânt al statului Benue, Moses Yamu.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 6 a.m, în satul Ayar Mbalom, aflat în autoritatea guvernului local din Gwer East.

Citește și: Atac la Toronto: O maşină a intrat într-un grup de pietoni. Presa locală: 10 morți și 15 răniți

Cel puțin 16 persoane au murit, de Revelion, după ce o grupare a deschis focul asupra oamenilor care participau la o slujbă religioasă, într-o biserică din sudul Nigeriei.

Oamenii participau la o slujbă religioasă, când au fost luați prin surprindere de un grup de oameni înarmați, care au deschis focul asupra lor, au declarat la momentul respectiv reprezentanții poliției din Nigeria pentru BBC News.

Incidentul a avut loc atunci într-o zonă bogată în petrol din statul Rivers. Potrivit presei locale, ar fi fost comisă în contextul în care s-au amplificat tensiunile dintre grupările locale din regiune.

„14 persoane au murit pe loc, iar alte 12, care au fost rănite, au fost transportate la spital”, a spus o sursă de poliție sub protecția anonimatului, informează The Guardian.

Pe 5 noiembrie 2017, o biserică din Texas a fost atacată de un bărbat

Pe 5 noiembrie 2017, un bărbat a deschis focul într-o biserică baptistă din Sutherland Springs, Texas, relatează presa americană. Care a menționat că în atac au murit mai multe persoane. Cel puțin 27 de oameni au fost uciși, atacatorul a fost lichidat.

Citește și: ATAC ÎN BISERICĂ – 3 oameni au fost înjunghiați

Digi24, care citează Dailymail transmite ca 27 de oameni și-au pierdut viața în masacrul din biserica din Texas, iar politia a împușcat mortal atacatorul.

Autorităţile locale nu au precizat numărul persoanelor decedate, dar au spus că atacatorul a fost împuşcat. Potrivit unui martor, printre victimele atacului se numără şi un copil de doi ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top