Știri

ATAC in LONDRA. O persoana a murit, alte cinci au fost ranite

ATAC LONDRA. O femeie a murit si alti cinci oameni au fost raniti, dupa ce un tanar de 19 ani a comis un atac cu arma alba, in Piata Russell, din centrul capitalei Marii Britanii.

Update, 15.25: Atacatorul din Londra este un norvegian de origine somaleza. Anchetatorii spun ca, cel mai probabil, tanarul are probleme psihice si ca nu exista pana in acest moment o legatura intre el si jihadism.

Totodata, femeia ucisa de acesta este o americanca.

Autoritatile au deschis o ancheta, afirmand ca nu este exclusa varianta unui atac terorist, insa ca iau in calcul si faptul ca atacatorul ar putea suferi de probleme psihice.

Zona in care s-a produs acest atac este una plina de hoteluri si restaurante cautate de turisti, fiind in proximitatea celebrului British Museum. Persoana care a fost ucisa este o femeie in varsta de 60 de ani, care a murit la scurt timp dupa ce a primit ingrijiri medicale.

Citeste si: Oficial SRI: DAESH pregateste un atac de proportii!

Citeste si: Cum arata autorul atacului de la Munchen FOTO

Celelalte victime ale acestui atac au fost spitalizate. Atacatorul a fost arestat la scurt timp dupa comiterea acestui act, politistii folosind o arma cu socuri electrice pentru a-l imobiliza.

„Una din posibilitatile investigate este terorismul”, se arata in raportul politistilor, care mai precizeaza, insa,  si ca exista „indicii care arata ca sanatatea mintala este un factor semnificativ in acest caz”, fiind principala pista pe care merg anchetatorii.

„Ca o masura de precautie maine (nr. joi), londonezii cand se vor trezi dimineata vor observa prezenta politiei pe strazi, inclusiv ofiteri inarmati”, a avertizat Mark Rowley, purtator de cuvant al Scotland Yard.

Nivelul de alerta terorista in Marea Britanie ramane „sever,” al doilea cel mai ridicat nivel, ceea ce semnaleaza faptul ca un atentat este „foarte probabil”. In urma valului recent de atacuri din alte state europene, politia londoneza a anuntat ca va desfasura mai multi ofiteri inarmati pe strazile capitalei britanice.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-08-04T15:29:55+03:00 15:29

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More