Atac terorist in Congo: Cel putin 45 de oameni au murit

14.08.2016
Atac terorist in Congo: Cel putin 45 de oameni au murit

Cel putin 45 de oameni au murit ca urmare a unui atac terorist comis in Republica Democrata Congo. Evenimentul cumplit s-a produs in orasul Beni din provincia Kivu de Nord, situata in estul statului african.

Victimele au cazut prada unui masacru care ar fi fost opera rebelilor din gruparea armata islamista, de origine ugandeza, Fortele Democrate Aliate, a anuntat un purtator de cuvant al armatei congoleze.

Presedintele Republicii Democratice Congo, Joseph Kabila, a calificat acest atac drept terorism in forma pura. “Masacrul terorist petrecut in est nu este cu nimic diferit de ceea ce s-a intamplat in Mali, Franta, Somalia si in alte colturi ale lumii”, a spus Kabila. Seful statului african a decretat zi de doliu national in memoria celor ucisi.

Citeste si: Atac in Elvetia: Sase oameni au fost raniti intr-un tren

Citeste si: Atac devastator cu bomba, intr-un spital. Peste 90 de morti

Mai multi oameni au iesit sa protesteze in orasul Beni fata de acest eveniment sangeros, acuzand armata congoleza ca nu este capabila sa opreasca aceste atacuri, relateaza Reuters.

Republica Democrata Congo a cazut prada in ultmii ani mai multor atacuri comise de gruparea Fortele Democrate Aliate. In anul 2014, rebelii au comis un alt masacru, soldat cu moartea a 80 de persoane.