Știri

Atacatorul din Orlando si apucaturile macabre dupa macelul din clubul Pulse

Cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite ale Americii, care s-a consumat in noaptea de sambata spre duminica in clubul Pulse, inca starneste reactii desi a trecut aproape o saptamana de atunci. Recent au aparut detalii din timpul macelului oribil in care au fost trase peste 300 de gloante in oamenii veniti sa se distreze in clubul frecventat de comunitatea gay din Orlando. Asa s-a aflat ce a putut face Omar Mateen la putin timp dupa ce dezlantuise o ploaie de foc asupra celor prezenti.

Astfel, dupa ce pusese ucisese aproape 49 de persoane si dupa ce ranise alte zeci, dezaxatul a plecat la plimbare printre cadavrele acestora, ca si cum totul in jurul lui era normal. Ucigasul cu sange rece a profitat si de lipsa reactiei fortelor speciale pentru a face turul macabru. Si cum tot nu prea mai avea ce face dupa ce impuscase mortal atatia oameni, Omar s-a gandit sa socializeze putin pe Facebook.

Odata conectat pe celebra retea de socializare, Mateen a avut timp sa posteze o marturisire de credinta fata de ISIS si totodata nu uita sa ameninte cu noi atacuri, ca si cum avea impresia ca putea scapa nepedepsit dupa oribilele crime pe care tocmai le comisese. Fanaticul a avut la dispozitie patru ore intre atacul sau si asaltul fortelor speciale, iar aceste informatii au fost oferite de senatorul Ron Jonhnson, membru al Comisiei de Securitate, citat de FoxNews.

Citeste si: Posibil atac terorist in apropiere de Munchen. O persoana a murit

ATENTAT pe aeroportul din Shanghai. Atacatorul S-A SINUCIS dupa EXPLOZIE

Datorita functiei ocupate, politicianul a avut acces la anumite informatii, astfel ca si-a permis sa ofere opiniei publice continutul catorva mesaje scrise de Omar Mateem in timpul plimbarii macabre printre cadavre. Iata ce a scris teroristul: „Jur credinta lui Abu Bakr Al-Baghdadi (n.r. – liderul ISIS )… fie ca Allah sa ma primeasca… Adevaratii musulmani nu vor accepta comportamentul dezgustator al Occidentului… Omorati femei si copii nevinovati cu bombardamentele voastre… gustati acum din razbunarea Statului Islamic. America si Rusia, opriti bombardarea Statului Islamic.”

Ca urmare a acestor postari, conturile sociale ale lui Mateen au fost inchise imediat. „Inteleg ca Omar Mateen a folosit Facebook inainte si in timpul atacului pentru a cauta si a posta continut terorist. Potrivit informatiilor obtinute de echipa mea, Mateen avea cinci conturi de Facebook”, a mai spus senatorul despre americanul de origine afgana, care a cautat pe Facebook cuvintele „Pulse Orlando” sau „shooting”.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-06-17T09:53:35+03:00 9:53

Acest site foloseste cookies.

Read More