Connect with us

Știri

ATENTAT cu maşină capcană! Sunt 22 de morţi şi zeci de răniţi

Un atentat cu bombă la intrarea unui hotel s-a soldat cu decesul a cel puţin 20 de persoane în timp ce alte două au murit după o altă explozie.

Un atentat cu bombă a avut la intrarea unui hotel din Mogadishu, capitala Somaliei. Peste 20 de persoane au murit şi alte circa 40 au fost rănite sâmbătă în explozia unei maşini capcană la o intersecţie aglomerată din capitala somaleză Mogadishu, relatează agenţia DPA.

O a doua maşină capcană a explodat în cartierul Madina, ducând la moartea a două persoane. Atentatele nu au fost revendicate, dar, potrivit primelor informaţii, ar fi fost conduse de islamişti somalezi care au legături cu Al-Qaida.

Citeşte şi Vine URAGANUL! Autoritățile din Europa sunt în ALERTĂ

Potrivit poliţiei, majoritatea celor morţi sunt civili. Faţadele mai multe magazine din intersecţie au fost grav avariate de suflul exploziei. Ambulanţe cu echipe medicale au sosit la locul exploziei pentru a acorda ajutor victimelor.

Nu se ştie deocamdată care a fost ţinta atacului. Hotelul Safari din apropiere este frecventat de somalezi care se întorc din străinătate, de angajaţi guvernamentali şi de jurnalişti. În mod obişnuit, forţele de securitate somaleze opresc şi percheziţionează vehicule la intersecţia respectivă.

Al-Shabaab, grupare islamistă afiliată reţelei teroriste Al-Qaida care urmăreşte înfiinţarea unui stat islamic în Somalia, comite constant atacuri în ţara est-africană.

Citeşte şi Accident CUMPLIT în România! A fost activat codul ROŞU, sunt 4 morţi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top