Știri

Atentat la Berlin: Au fost găsite amprentele șoferului

Poliția germană continuă căutările șoferului criminal care a omorât 12 persoane și a rănit grav alte 50. Tragedia pe care acesta a provocat-o marți seara a declanșat o procedură de căutare de amploare la nivel european.

Atentat la Berlin: polițiștii au identificat o pistă credibilă

Amănunțitele analize ale autorităților au scos la iveală un detaliu foarte important, și anume amprentele făptașului. Specialiștii au reușit să determine apartenența amprentelor găsite în cabina tirului. Ministrul german de interne, Thomas de Maziere a făcut public numele pe care îl caută polițiștii germani. Anis Amri este numele principalului suspect.

În aceeași intervenție, de Maziere a reiterat anunțul conform căruia orice informație care duce la capturarea criminalului va fi recompensată cu 100.000 de euro. Totuși, el trage și un semnal de alarmă către cetățenii care vor să ajute în acest sens. „Suspectul este liber, înarmat și extrem de periculos. De aceea, rugăm toți cetățenii care cred că au informații utile, să fie discreți și să le comunice autorităților abilitate.”

Citește și: Atentat la Berlin: Recompensă pentru găsirea vinovatului

În finalul declarației, ministrul de Interne a punctat și faptul că Angela Merkel este foarte implicată în demersurile Bundeskriminalamt (Biroului Federal al Poliţiei Criminale, BKA).

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More