Connect with us
Două zile au trecut de la tragicul accident din Berlin. Marți seară, un camion de mare tonaj a intrat cu viteză în Târgul de Crăciun.

Știri

Atentat la Berlin: Recompensă pentru găsirea vinovatului

Două zile au trecut de la tragicul accident din Berlin. Marți seară, un camion de mare tonaj a intrat cu viteză în Târgul de Crăciun organizat în mijlocul capitalei Germaniei. De atunci, poliția este în alertă generală, încercând să găsească vinovatul.

Atentat la Berlin: Căutările vinovatului continuă

Ieri, poliția germană a reținut un cetățean de origine pakistaneză pe care îl suspectau pentru atac. Totuși, verificările ulterioare au relevat faptul că bărbatul era nevinovat. Astfel, pistele autorităților sunt foarte limitate mai ales că vehiculul care a produs tragedia aparținea unei companii poloneze. Șeful acesteia s-a pus la dispoziția poliției, însă din informațiile apărute, criminalul nu avea vreo legătura contractuală cu respectiva firmă.

În aceste condiții, statul german a recurs la o decizie radicală în încercarea de a prinde făptașul. 100.000 de euro este recompensa pusă pe capul șoferului care a produs tragedia. Autoritățile fac apel la cetățenii care ar putea oferi informații ce ar putea duce la prinderea acestuia.

Citește și: Atentat la Berlin: ISIS a revendicat atacurile din Germania

Mai mult decât atât, poliția germană a emis un mandat de căutare la nivel european pentru un bărbat tunisian cu vârsta cuprinsă între 21 și 23 de ani. La această oră, autoritățile se bazează strict pe supoziții și de aceea procedura de căutare este îngreunată mult.

Polițiștii se ghidează în funcție de documentele de identitate găsite în camion. Totuși, nu este exclus ca acelea să fi fost false și lăsate acolo pentru a induce în eroare autoritățile.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top