Connect with us
Un posibil atentat terorist a avut loc marti noaptea in Turcia, pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Doua explozii au provocat mai multe victime.

Știri

ATENTAT TERORIST in Turcia pe aeroportul Ataturk din Istanbul. ISIS ar fi responsabila de atac. 41 de morti

ATENTAT TERORIST in Turcia pe aeroportul din Istanbul, unul din cele mai sigure aeroportul din lume – LIVE UPDATE.

Update, ora 14.55: Zi de doliu national in Turcia, dupa atentatele de la aeroportul Ataturk. 

Update, ora 13.35: Bilant actualizat 41 de morti si 239 raniti. Vladimir Putin a avut o convorbire telefonica cu Recep Erdogan, aceasta fiind prima discutie dintre cei doi presedinti, de la doborarea avionului militar rusesc din urma cu sapte luni.

Update, ora 12.30: Printre cei 36 de morti din atentat se numara si cetateni straini, respectiv un ucrainean si un iranian. Printre raniti se numara si sapte sauditi.

Update, ora 10.43: Reactia presedintelui Recep Tayyip Erdogan, presedintele Turciei: „Sper cu tarie ca atacul asupra aeroportului Atatark va reprezenta un punct de cotitura in lupta pe care o avem de dus in comun, in frunte cu tarile occidentale, in intreaga lume impotriva organizatiilor teroriste”, a afirmat seful statului turc intr-un comunicat dat publicitatii de serviciul sau de presa.

Update, ora 10.14: Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat de presa cu privire la starea romanilor care au fost in preajma atentatului de pe aeroportul Ataturk din Istanbul!

„Pe tot parcursul noptii, echipele consulare constituite la nivelul Consulatului General al Romaniei la Istanbul s-au deplasat la spitalele din localitate pentru a verifica daca printre victime se afla si cetateni romani.

Cetatenii romani aflati in atentia Consulatului nu sunt raniti, cu exceptia unei persoane care a precizat ca prezinta echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite in urma aglomeratiei provocate de panica. Viata persoanei nu este pusa in pericol, fiind evacuata si cazata la hotel la putin timp dupa producerea exploziilor.

Consulatul General al Romaniei la Istanbul asigura in permanenta asistenta consulara unui numar de aproximativ 40 de cetateni romani, care au solicitat sprijin, fiindu-le facilitata cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului. Totodata, familiile din Romania a peste 20 de cetateni romani aflati in aeroport in momentul deflagratiilor au fost contactate de Consulatul General al Romaniei la Istanbul.

Consulatul General al Romaniei la Istanbul continua demersurile sustinute pe langa autoritatile turce pentru a verifica existenta vreunui cetatean roman decedat sau ranit si ramane in legatura cu persoanele de cetatenie romana cazate la Istanbul sau aflate in zona libera a aeroportului. Totodata, se depun eforturi pentru identificarea unor solutii cat mai rapide pentru repatrierea cetatenilor romani ale caror zboruri au fost anulate.

Situatia este monitorizata permanent de catre Centrala Ministerului Afacerilor Externe, o echipa consulara din cadrul MAE fiind pregatita, in caz de necesitate, sa se deplaseze la Istanbul pentru extinderea demersurilor de acordare a asistentei consulare cetatenilor romani.

Cetatenii romani precum si rudele acestora au la dispozitie contactele telefonice ale Consulatului General la Istanbul +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, precum si telefonul mobil de urgenta al oficiului consular roman de la Istanbul + 90 5335420695. Precizam ca, pe parcursul noptii precedente, Call Center-ul MAE a preluat operativ un numar de 10 apeluri telefonice din partea cetatenilor aflati in aeroportul din Istanbul, asigurandu-le asistenta necesara”.

Update, ora 9.38: Bilant actualizat: 36 de morti si 180 de raniti. 

Update, ora 9.11: Presedintele Klaus Iohannis a reactionat dupa producerea atentatului terorist de pe aeroportul Ataturk: 

„Atacurile teroriste care au avut loc ieri noapte pe Aeroportul Atatürk din Istanbul reprezinta o atrocitate. Zeci de oameni si-au pierdut viata si peste 140 au fost raniti, in urma unui act de cruzime indreptat impotriva unor cetateni nevinovati. Imi exprim cele mai sincere condoleante pentru familiile indurerate si suntem alaturi de cei care se lupta in acest moment pentru viata lor. Astfel de atentate trebuie sa fie prevenite, iar tara noastra este si va ramane in continuare un partener angajat in lupta internationala impotriva terorismului”, a scris seful statului pe Facebook.

Update, ora 9.05: Tarom a anuntat ca va opera cursa de miercuri RO 261/262, intrucat aeroportul din Istanbul a fost redeschis.

Update, ora 8.58: Au fost trei atentatori kamikaze, au anuntat autoritatile de la Ankara, precizand ca traficul aerian a fost reluat incepand cu ora locala 03.00.

Update, ora 8.54: Momentul in care un atentator se detoneaza. Premierul Binali Yildirim a afirmat ca atacatorii au sosit cu un taxi la aeroport.

Update, 29 iunie 2016, ora 8.40: Primele indicii privind gruparea terorista responsabila de atentat conduc la miscarea jihadista Statul Islamic, conform premierului turc. 36 de oameni si-au pierdut viata si in jur de 147 au fost raniti

Cel putin doua explozii au avut loc pe aeroportul Ataturk din Turcia, orasul Istanbul, conform presei internationale. Cel putin 88 de oameni au fost raniti, arata primele estimari. Surse oficiale de la Ankara spun ca cel putin 32 oameni au murit, scrie Reuters.

EXPLOZIE PE AEROPORT – ATENTAT TERORIST TURCIA ISTANBUL – LIVE TEXT

UPDATE, ora 07.56 – Nebunia continua, CNN a transmis toata noaptea imagini in direct din Istanbul

UPDATE, ora 03:03 – Primul ministru turc a declarat ca sunt 36 de morti.

UPDATE, ora 02:50 – Presedintele vrea ca tarile sa lupte impreuna impotriva terorismului, bilantul oficial 31 de victime si 147 de raniti.

UPDATE, ora 2:43 – CNN anunta ca numarul victimelor a crescut la 32 de morti si 88 de victime.

UPDATE, ora 01:41 – Atentatul ar fi fost comis de SI, potrivit autoritatilor din Turcia.

UPDATE, ora 01:35 – Incep sa apara informatii care spun ca numarul victimelor ar fi de 50

UPDATE, ora 00:47 – Imaginile groazei de pe Aeroportul Ataturk din Instanbul, Turcia. Mai multe fotografii aici.

 

atentat-aeroport-turcia 2

atentat-aeroport-turcia

atentat-ataturk-aeroport-1

atentat-ataturk-aeroport-2

explozie-aeroport-turcia 3

UPDATE, ora 00:30 – Autoritatile din Turcia au anulat toate zborurile de pe aeroportul din Instanbul pentru astazi, 29 iunie, toti pasagerii vor fi cazati de autoritati la hoteluri.

UPDATE, ora 00:28 – O echipa trimisa de reprezentatii Romani se afla la Aeroport. Avioanele Turkish Airlines si ale altor companii nu pot ateriza pe aeroport.

UPDATE, ora 00:27 – IMAGINI CU EXPLOZIA DE LA AEROPORTUL DIN TURCIA ATATUK INSTANBUL. Atentie! Imagini cu puternic impact emotional.

UPDATE, ora 00:14 – 28 de morti si 100 de raniti, conform surselor oficiale.

UPDATE, ora 00:06 – Teroarea continua in Ataturk, aeroportul este in continuare paralizat.

UPDATE, ora 00:02 – Victor Ponta se indrepta spre aeroportul Ataturk si mai avea mai putin de zece minute pana sa ajunga in terminalul de plecari, acesta s-a intors inapoi. Aceasta a scris pe Facebook: „Condoleanțe celor apropiați de victime. Solidaritate cu poporul turc în lupta cu monștrii teroriști!
Încă un semnal că nimic nu e mai important azi în Europa decât colaborarea pentru combaterea terorismului!
Sper ca toți românii aflați acum în aeroport să fie în siguranță!:

UPDATE, ora 00:01 – Victor Ponta se indrepta spre Ataturk unde urma sa se imbarce intr-o cursa Turkish Airlines spre Bucuresti.

ponta-ataturk-turcia-aeroport

Foto: Qmagazine.ro

EXPLOZIE PE AEROPORT – ATENTAT TERORIST TURCIA INSTANBUL from 1 on Vimeo.

ATENTAT TERORIST TURCIA pe aeroportul Atatuk, mai sus ACTUALIZARI DIN 29 iunie

UPDATE, ora 23:49 – Desi conform unor surse oficiale aeroportul Ataturk din Instanbul a fost inchis in urma atacului terorist, Flight Radar arata ca inca mai exista trafic in zona.

atac-terorist-avion-aeroport-turcia

UPDATE, ora 23:44 – Ranitii sunt dusi la spital de fortele de ordine, dar si de taxiuri pentru a face fata numarului de victime. Facebook a activat functia „SAFETY CHECK”. Numarul ranitilor a urcat la 60.

facebook-atentat

UPDATE, ora 23:40 – Toate cursele spre Instanbul, aeroportul Ataturk au fost suspendate si directionate spre al doilea aroport din Instanbul. Peste 107 pasageri de origine romana sunt blocati in terminalul plecari, se pare ca au fost patru teroristi.

UPDATE, ora 23:21 – Exista informatii pe surse care sustin ca au aterizat peste 250 de pasageri din Romania pe aeroport chiar la ora 23.10, iar din Turcia trebuia sa plece un avion spre Bucuresti care ar fi trebuit sa aterizeze la ora 1.25, ora Romaniei.

UPDATE, ora 23:19 – Politia a tras in atentatori, insa acestia au reusit sa detoneze bombele in aeroport.

UPDATE, ora 23:16 – pe agentiile de stiri si retele sociale sosesc zeci de imagini de la atentatul de pe aeroportul Ataturk din Instanbul

explozie-aeroport-turcia

UPDATE, ora 23:10 – Toate zborurile spre Instanbul au fost anulate.

UPDATE, ora 23:09 – Aeroportul din Turcia este unul din cele mai sigure aeroporturi din lume, la ora 23.10 au aterizat avioane de la Bucuresti, insa toti pasagerii sunt in regula.

Televiziunile turce spun ca exploziile au fost provocate de atentatori sinucigasi. Un martor a povestit pentru CNN Turcia ca focuri de arma au fost de asemenea auzite dinspre parcarea aeroportului, cel mai mare din Turcia.

Cel putin 40 de ambulante s-au deplasat la locul posibilului atentat terorist.

Aeroportul Atartuk Instanbul

  • Este al 11-lea aeroport din lume dupa numarul de pasageri
  • Ataturk este al treilea aeroport ca marime din Europa
  • In 2015 a fost vizitat de 62 de milioane de pasageri
  • Are doua terminale de pasageri
  • Terminalul 1 este destinat zborurilor interne
  • Terminalul 2 este mai mare si este destinat zborurilor internatioanale
  • Exista un filtru de securitate pentru toate masinile care intra in aeroport
  • Toti pasagerii sunt verificati cu raze X inaite ca acestia sa intre in aeroport
  • Compania care are cele mai multe curse pe Ataturk este Turkis Airlines
  • Tarom opereaza zboruri frecvente pe acest aeroport
1 Comment

1 Comment

  1. Laurentiu Radu-Frusina

    2016-06-29T21:04:32+03:00 at 21:04

    Terorism ? ISIS sau al Quaida ??!! Mondialistii sunt ISIS.. Sistem de securitate crescut pe Turcia – cine o avea asemenea performante si de ce ? al Quaida nu a actionat. Eu avertizez !~Performante in penetrarea sistemului de securitate are Franta – nu-i primul ei atentat in Turcia acest an, se stie – ne sfideaza. Dar, si al Quaida pregteste….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top