Connect with us
ATENȚIE! În Capitală se circulă în condiții de iarnă

Știri

ATENȚIE! În Capitală se circulă în condiții de iarnă

În Bucureşti se circulă în condiţii de iarnă. Pe mai multe artere s-a depus strat de zăpadă după ce în această noapte a început să ningă.

Ninge în Capitală, iar şoselele au fost acoperite deja cu un strat de zăpadă sub care e gheaţă.

În zona Pipera, cinci autoturisme au fost implicate într-un carambol. Pe celelalte străzi se circulă în condiţii de iarnă.

„Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit.

În Capitală se circulă în condiții de iarnă

Să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehicului din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

Pentru a putea circula, autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece şi circulaţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei”, transmite Brigada de Poliţie Rutieră.

Citește și Lovitură pentru românii plecaţi la muncă în străinătate. Sunt obligaţi să plătească o taxă lunară

Lovitură pentru românii plecaţi la muncă în străinătate. Cetăţenii români plecaţi la muncă în străinătate, dar care şi-au păstrat rezidenţa fiscală în România, vor fi obligaţi să achite o taxă lunară, potrivit noului Cod Fiscal.

De asemenea, cei care pleacă din ţară pentru mai mult de şase luni, indiferent că merg la muncă, la studii sau în vacanţă, riscă să fie amendaţi, de la 1 ianuarie 2018.

Asta dacă nu notifică Fistul în prealabil cu minimum 30 de zile prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală.

“Confirm faptul că persoanele cu rezidenţa fiscală în România, cu domiciliul în ţară, sunt obligate la plata acestei contribuţii calculată prin procentul de 5.5%. Valorea se calculeaza din salariul minim pe economie, chiar dacă se află în străinătate.

Contribuţia este de circa 67 de lei/lună, corespunzător sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a declarat consultantul financiar Adrian Benta.

Citește și Veste mare pentru toți elevii! Au parte de o nouă zi liberă, până la vacanța intersemestrială!

Elevii se întorc mâine la școală, dar primesc o veste bună! Urmează o nouă zi liberă, înainte de vacanța intersemestrială care va avea loc în perioada 3 – 11 februarie 2018.

Elevii nu vor merge la ore în data de 24 ianuarie (miercuri), Ziua Unirii Principatelor Române, care a fost declarată zi liberă nelucrătoare ăn anul 2016.

Iată ce vacanțe vor avea cei din învățământul preuniversitar în următoarea perioadă:

Vacanţă intersemestrială (3 – 11 februarie 2018)

Vacanţa de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018)

Vacanţa de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018)

Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a în anul ce vine vor termina cursurile în data de 8 iunie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai 2018.

De menţionat este şi că elevii din clasa a XII-a vor susţine competenţele lingvistice şi digitale la începutul celui de al II-lea semestru, în luna februarie, potrivit unui anunţ făcut de ministrul Educaţiei Liviu Pop.

În ceea ce privește “Școala altfel”, programul va dura 5 zile consecutive lucrătoare și va fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia școlilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top