Connect with us
Tariful pentru rovinietă crește, începând de astăzi, 4 iulie. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță...

Știri

Atenție, șoferi! Cresc tarifele pentru rovinietă chiar de astăzi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, începând de marţi, 4 iulie, tariful pentru rovieniete se dublează.

Pentru ce vehicule se dublează tariful rovinietei

Este vorba despre tarifului rovinietei cu valabilitate de 1 zi aferent categoriei G – vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maximum 23 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto). Acesta va creşte de la 2 euro, inclusiv TVA, cât este în prezent, la 4 euro, inclusiv TVA.

Totodată, în data de 4 iulie, în intervalul orar 00:00 – 02:00, există posibilitatea funcţionării cu întreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei.

„În situaţia în care utilizatorii reţelei rutiere din România nu vor avea posibilitatea achitării rovinietei în intervalul orar menţionat anterior, au posibilitatea de a achita tariful corespunzător până la sfârşitului zilei de 04.07.2017, pentru a evita aplicarea sancţiunii contraventionale.”, se arată în comunicat.

Până la stabilirea modalităţii tehnice de interconectare şi a condiţiilor financiare, împreuna cu operatorii de telefonie mobilă din România, emiterea rovinietelor categoria G prin intermediul SMS-ului nu va fi posibilă, potrivit companiei.

1 Comment

1 Comment

  1. Bancila

    2017-07-04T13:31:37+03:00 at 13:31

    si starea drumurilor se imbunatateste sa nu mai fie atita accident si atitea morti?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top