Connect with us
Aterizare de URGENȚĂ pe Aeroportul Otopeni!

Știri

Aterizare de URGENȚĂ pe Aeroportul Otopeni!

O aeronavă a KLM care efectua un zbor pe ruta Kuweit City – Amsterdam a fost nevoită să aterizeze de urgență pe aeroportul Otopeni, marți dimineață. La bord se aflau 298 de pasageri.

UPDATE: O a doua aeronavă a aterizat de urgență la Otopeni, marți!

„Astăzi, 18 iulie 2017, o aeronavă Airbus A321, aparţinând companiei Scandinavian Airlines, care efectua cursa SAS 7429 Copenhaga – Rodos, a solicitat, la ora 10.00, aterizarea de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, din motive medicale – un pasager cu probleme respiratorii şi tensiune scăzută”, se arată în comunicatul aeroportului.

Potrivit Antena 3, comandantul a reclamat un consum crescut de ulei la unul dintre motoare, luându-se decizia de a ateriza. Imediat, pe Aeroportul Henri Coandă s-a format dispozitivul de urgență, conform procedurilor standard.

„Astăzi, 18 iulie 2017, o aeronavă Airbus A330, aparţinând companiei KLM, care efectua cursa KLM 446 Kuweit City – Amsterdam, a solicitat, la ora 07.39, aterizarea de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, din motive tehnice – consum crescut de ulei la unul dintre motoare”, se arată într-un comunicat al CNAB.

Compania aeriană urmează să ia o decizie referitoare la continuarea zborului, potrivit CNAB.

Este al doilea incident aviatic care are loc în România în decurs de 24 de ore. Luni noaptea, un avion cargo care trebuia să ajungă la Budapesta a ratat decolarea la Timișoara și a ajuns pe iarbă.

Unul din motoarele avionului s-ar fi oprit şi a produs un dezechilibru care ar fi împins avionul câţiva metri pe spaţiul verde.

În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit, iar aeronava a fost tractată înapoi pe pistă, apoi a fost parcată pe platformă.

Citește și: Panică în avion! Ce s-a întâmplat când o aeronavă a încercat să aterizeze!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top