Știri

Au apărut primele rezultate ale analizelor în cazul copilului mort după ce a mâncat shaorma

În primele rezultate ale medicilor legiști se arată că baiețelul de 3 ani a facut stop cardio-respirator, cauza fiind încă necunoscută, aceasta urmând să fie stabilită în urma analizelor toxicologice.

Părinții micuțului le-au dat polițiștilor detalii cu privire la ceea ce au mâncat în ziua respectivă, despre traseul pe care l-au avut, precum și momentul în care au sunat la 112.

Adulții au spus că li s-a facut rău dupa ce au mancat shaorma de pe Șoseaua Vergului și au apelat 112 după ce copilului i-a fost rău toată noaptea. În urma controlului la unitatatea respectivă nu s-au găsit deficiențe atât de grave care să conducă la o situație de genul acesta.

Ce s-a găsit în urma controlului de la Matei Balș

”În data de 15 mai am fost notificați de personalul de la Matei Balș asupra situației în care a decedat un copil de 3 ani și jumatate, după ce ar fi mancat dintr-o shaorma, care a intrat în șoc și ulterior stop cardiorespirator, probabil în salvare.

În urma controlului la unitatea respectivă nu s-au găsit deficienţe atât de grave care să conducă la o situaţie de genul acesta, motiv pentru care s-au prelevat probe pentru examenul de laborator.

Până acum pe alergeni nu a ieşit nimic pozitiv, nu au existat alergeni în produsele alimentare de origine animală sau non animală, respectiv legumele care se mai pun în shaorma”, a precizat Zvorişteanu, directorul DSVSA Bucuresti, pentru Agerpres.

Citește și: Copilul avea febră 40 și s-a dus cu el la spital. Medicii au trimis-o apoi acasă cu tratament pentru răceală. La scurt timp, copilul a murit

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul micuțului.

„Nu ştim care este cauza, este caz medico-legal. (…) S-a făcut probabil autopsia la IML. (…) În momentul de faţă e de competenţa Procuraturii. E vorba de un băieţel de trei ani jumătate, copilul a murit marţi. Părinţii sunt şi ei afectaţi”, a declarat Catalin Apostolescu, de la Institutul de Boli Infectioase ‘Matei Balș’.

Acest articol a fost actualizat la: 2018-05-22T14:35:11+03:00 14:35

Share
Scris de
Apetrii Tora

Acest site foloseste cookies.

Read More