Știri

Autocar românesc implicat într-un accident în Ungaria. MAE: Un român a murit

Un autocar românesc a fost implicat într-un accident grav de circulație. Incidentul rutier s-a produs în Ungaria, la 3 kilometri de granița cu România. Mai multe persoane au murit. Este vorba de un carambol petrecut pe o autostradă maghiară.

Update, ora 12.20: MAE anunță cu un român a murit și că alți șase au fost răniți. „Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako.

Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident”, anunță MAE.

Update, ora 12.07: Potrivit reprezentanţilor DSU, 39 de persoane au fost implicate în accidentul produs miercuri dimineaţă în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România. Cinci persone au murit, iar 12 au fost rănite, patru din acestea fiind în stare gravă, conform sursei citate.

Toţi răniţii sunt transportaţi la spitale din Ungaria, la decizia autorităţilor maghiare, au mai menţionat reprezentanţii DSU.

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, declara că una dintre persoanele care au murit în accident era pasager în autocarul care mergea spre Bucureşti.

Update, ora 10.30: Autocarul venea de la Hamburg și aparținea companiei Eurolines, transmite Digi 24.

Update, ora 10.21: Un Martor de la locul  accidentului a declarat că un microbuz a intrat într-un TIR, iar autocarul în microbuz. Alte vehicule au fost apoi implicate în accident: „Era o ceață densă. Am văzut în fața mea mașinile care se loviseră. Era un carambol. Am tras pe banda de urgență și m-am dus la locul accidentului. Am sunat la 112. Am văzut o persoană moartă pe jos. Șoferul microbuzului implicat în carambol a murit. Este vorba de vreo trei morți, din ce a văzut eu. Carosabilul este umed”, a spus martorul la Digi 24.

Potrivit martorului, mai multe persoane au coborât din autocar pe picioarele lor, părând să aibă o stare bună de sănătate. Șoferul autocarului era, însă, încarcerat.

Update, ora 10.19: Purtătorul de cuvânt al ISU Arad a anunțat trei morți. „Confirmat de partea maghiară sunt 15 victime, din care trei sunt decedate. Nu vă pot confirma naționalitatea. Avem trei echipaje SMURD și patru ambulanțe de la Arad.

Update, ora 10.09: George Pleșca, purtător de cuvânt ISU Arad: Accidentul, în apropiere de Vama Nădlac. Toate echipajele execută manevre de intervenție. Nu avem o confirmare a morților de naționalitate română la această oră. Sunt 25 de persoane, se pare că sunt de naționalitate română.

Update, ora 10.08: Raed Arafat: Am luat decizia de atrimite echipe de intervenție la fața locului chiar dacă este țara vecină. Depinde de decizia colegilor din Ungaria unde vor fi duși pacienții. Așteptăm date suplimentare de la fața locului. Este un autocar înmatriculat în România, nu știm câți pasageri sunt români.


Știre inițială

ACCIDENT de autocar în Ungaria

Mai multe ambulanțe  din țara noastră au fost trimise la locul accidentului. Conform Antena 3, 25 de persoane se aflau în autocar. Purtătorul de cuvânt al ISU Arad a confirmat moartea a cel puțin 3 persoane. Alte 10 persoane ar fi grav rănite.

Mai multe mașini mici au fost și ele implicate în accidentul care s-a petrecut în localitatea Mako. Momentan nu se cunosc mai multe informații întrucât operațiunea este în desfășurare.

„Forțe ale ISU Arad și ISU Timiș intervin, la această oră, în cazul unui carambol rutier produs în Ungaria, la 2 km de Nădlac, în sensul de intrare înspre România, în care a fost implicat și un autocar cu pasageri români.

Două autospeciale transport personal și victime multiple și o unitate de terapie intensivă din cadrul ISU Timiș și trei echipaje SMURD de la ISU Arad și patru ambulanțe din cadrul Serviciul de Ambulanță Arad sunt la fața locului pentru acordarea primului ajutor și salvarea victimelor. Elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală

Arad este prealertat, la acest moment, pentru a interveni, în cazul în care situația o impune”, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență

Revenim cu informații, în cel mai scurt timp.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-02-15T12:21:45+02:00 12:21

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More