Autorul ameninţării „cu rachete” din Bucureşti a fost depistat

Laurențiu Emanuel
10.04.2019
Autorul ameninţării „cu rachete” din Bucureşti a fost depistat

Bărbatul care a sunat, în 1 martie, la 112 și a anunțat că mai multe clădiri din Capitală vor fi atacate cu rachete a fost depistat, polițiștii și procurorii făcând la această oră o percheziție la locuința acestuia.

Potrivit IGPR, polițiștii și procurorii DIICOT l-au depistat pe bărbatul bănuit că, în data de 1 martie, a transmis înregistrări audio la două locații din București, cu mesajul că, asupra acestora, va fi executat un atac cu rachetă, iar persoanele prezente în acele spații au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona.

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din județul Alba.

La această oră, polițiștii și procurorii fac o percheziție la domiciliul acestuia.

Practic, în data de 1 martie a.c., la interval de 4 minute, Poliția Capitalei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că, la două locații din București, a fost primit câte un apel telefonic, context în care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra sediilor respective, iar persoanele prezente în acele spații au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona.

Față de bărbatul de 47 de ani s-a început urmărirea penală pentru amenințare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 535/2004, actualizată, privind prevenirea și combaterea terorismului.

Acesta va fi dus pentru audieri și dispunerea măsurilor legale la sediul DIICOT.

Activitățile au beneficiat de sprijinul SRI, iar la acțiune au participat și jandarmi din cadrul B.S.I.J.

În 1 martie, brigada antitero a SRI și polițiștii au făcut verificări la Hotel Sheraton din Capitală, în urma unui apel la 112, în care o persoană a anunțat că atât hotelul, cât și Fundația Româno-Americană și Școala Americană vor fi „atacate cu rachete”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *