Connect with us
Autostrada București-Ploiești este cel mai nou drum unde se înregistrează probleme grave din cauza condițiilor meteorologice dificile.

Știri

Autostrada București-Ploiești cade și ea pradă iernii

Autostrada București-Ploiești este cel mai nou drum unde se înregistrează probleme grave din cauza condițiilor meteorologice dificile. Infotrafic oferă noutăți în legătură cu situația de pe Autostrada care leagă capitala de Ploiești, iar știrile nu sunt deloc bune.

Autostrada București-Ploiești-vizibilitate scăzută și carosabil alunecos

Vântul puternic și lapovița au redus vizibilitatea la 100m. De aceea, șoferilor care vor tranzita această rută le este recomandat să circule cu prudență și să coboare nivelul vitezei sub limita de 130 de km/h.

Pe raza județului Prahova există multe sectoare de drum unde ninsoarea cauzează probleme serioase. Pe DN1, între Bușteni și Azuga se circulă cu dificultate, vizibilitatea scăzând sub 30m.

„Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării. Atenție specială va fi necesară mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, de aceea șoferii ar trebui să circule cu viteză redusă. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor. Orice zonă predispusă prăbușirii copacilor trebuie evitată.”, menționează Infotrafic.

Actualmente, pe aproape întreaga suprafață a României funcționează un cod galben de ninsori. Acesta este programat să ia sfârșit mâine dimineață, la ora 2:00 AM.

Citește și: Cod galben de ninsoare şi viscol în patru judeţe. Vizibilitatea va scădea sub 50 de metri

Prognoza pe următoarele ore în întreaga țară

ANM a completat analiza meteorologică pentru vineri seara și sâmbătă dimineața.

„În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia. În prima jumătate a zile de sâmbătă, mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va continua să sufle cu putere. Rafalele vor depăşi 55-65 km/h şi pe arii restrânse 70-75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului. În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ. Zona înaltă a Carpaţii Meridionali are un regim special datorită altitudinii. Aici, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50m.”, transmite ANM.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top