Connect with us
Avertismentul dur al FMI pentru România: "Suntem îngrijorați!"

Știri

Avertismentul dur al FMI pentru România: „Suntem îngrijorați!”

FMI avertizează România că ar putea rata ținta de deficit fiscal din PIB, prin reprezentantul Fondului în țara noastră, Alejandro Hajdenberg.

Fondul Monetar Internaţional ia în considerare modificarea prognozei de creştere economică pentru România din acesta an de la 5,1% la 4-4,5%, a declarat, joi, Alejandro Hajdenberg, reprezentantul permanent al FMI în România, la conferinţa „2018 Investor Days 2018”, organizată de Fondul Proprietatea.

„Pentru acest an noi avem o proiecţie de 5,1%, oficial, creşterea a PIB-ului, dar aceasta va fi revizuită în octombrie şi pe baza celor mai recenţi indicatori, decelerarea semnificativă a activităţii economice în prima jumătate a anului, va fi probabil în jurul a 4-4,5%”, a spus Alejandro Hajdenberg.

Acesta a subliniat că proiecţia pe termen lung de creştere economică, de 3-3,5%, va fi păstrată.

De asemenea, oficialul FMI a afirmat că pentru acest an fondul are proiectat un deficit fiscal de 3,6% din PIB, cifrele sunt încă analizate, dar pentru moment „rămân îngrijoraţi că ţinta de 3% ar putea fi ratată”.

În raportul „World Economic Outlook”, publicat în aprilie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în creştere, de la 4,4% la 5,1%, estimările privind evoluţia economiei româneşti în acest an.

Pe de altă parte însă, în 2019, FMI se aştepta la o încetinire semnificativă, la 3,5%, a creşterii PIB-ului României.

Citește și: Guvernul adoptă rectificarea bugetară fără a avea avizul CSAT. Reacție dură a lui Iohannis

Citește și: Klaus Iohannis le-a spus „pas” lui Teodorovici și Toader. Cei doi miniștri, primiți de consilieri

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top