Connect with us
Meteorologii anunță ger năprasnic și ninsori abundente. Ce se întâmplă cu vremea

Știri

Avertizare METEO – Ninsori, vânt puternic și viscol până dumincă la ora 04:00

Meteorologii anunță vremea rea în următoarele zile. ANM: Intensificări ale vântului şi ninsori moderate cantitativ, până duminică la ora 04:00.

Zonele din sudul şi din estul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei sunt vizate de o informare meteo de intensificări ale vântului şi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în perioada 11 februarie, ora 06:00 – 12 februarie, ora 04:00.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul menţionat, în sudul şi din estul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10-15 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în judeţele Călăraşi şi Constanţa.

Vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Pe litoral rafalele vor depăşi 60-65 km/h, dar precipitaţiile vor fi mixte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM precizează că va actualiza informarea de vreme rea.

”Un sistem frontal va aborda teritoriul țării noastre și va determina apariția precipitațiilor, în partea de sud și sud este teritoriului.

Precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie, dar pe parcursul zile de mâine, mai ales sub formă de ninsoare în sudul Olteniei, în sudul și estul Munteniei, în mare parte din Dobrogea și sudul Moldovei.

În același timp, precipitațiile vor fi însoțite, pe intervale scurte, de intensificări ale vântului, intensificări cu rafale de 50-55 de km/h. În zona litoralului ne așteptăm ca rafalele de vânt să fie mai puternice de atât, în jurul a 60-65 de km/h, însă vor fi asociate cu precipitații mixte.

Trebuie subliniat faptul că se va depune strat consistent de zăpadă pe arii restrânse din sudul și estul Munteniei, dar și în partea de sud și centru a Dobrogei.

Mare atenție

Mare atenție la Autostrada Soarelui, acolo unde va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări.

În același timp, vorbim și de o scădere a valorilor termice, de o advecție rece, ce a determina temperaturi mai scăzute în mod deosebit în partea de sud a teritoriului, unde ieri am avut 10-12 grade. Astăzi ne așteptăm ca în zonele în care nu a apărut ceața, să se ridice valorile termice către 7-9 grade.

Mâine nu vom avea mai mult de 3-4 grade.

Vremea în București

În zona Capitalei, ne așteptăm să avem precipitații în special sub formă de ninsoare. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, este posibil să se depună și ceva strat de zăpadă, nu semnificativ, de altfel.

Vorbim deocamdată de o masă preexistentă de aer destul de cald, iar precipitațiile vin pe fondul acesta de aer, vor fi un fel de zăpadă mai apoasă, mai umedă.”, a afirmat Alina Șerban la Antena 3.

Polei

Meteorologul a menționat faptul că pe suprafețe foarte mici va fi prezent polei.

”Mai degrabă pe Valea Prahovei, acolo unde precipitațiile vor fi foarte slabe, iar temperaturile vor fi mai scăzute. Unde avem precipitații sub formă de ninsoare este activ sistemul depresionar, mai exact pe sudul teritoriului și pe sud est, zona de sud a Munteniei, zona de est a Munteniei, mare parte din Dobrogea, sudul Moldovei, temperaturile nu vor fi foarte scăzute, vorbim de ninsoare și de vânt.”, a mai spus meteorologul.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top