Știri

Aveți pe acasă bancnote de 500 de lei cu Brâncuși? Iată cât valorează ele în 2021

Aveți pe acasă bancnote de 500 de lei cu Brâncuși? Dacă da, află că le puteți vinde. Cât valorează acum bancnotele vechi de 500 de lei cu Constantin Brâncuși. Unii au făcut o afacere din aceste bancnote și le vând pe Olx colecționarilor.

Bancnota de 500 de lei cu Brâncuși

Bancnota de 500 de lei din 1991, cu chipul marelui Constantin Brâncuși, a fost prima bancnotă emisă în perioada post-revoluționară. Bancnota emisă de Banca Națională avea o valoare nominală de 500 de lei și a suferit unele modificări ulterior.

În aprilie 1991, Banca Națională a României a emis o bancnotă cu valoarea nominală de 500 de lei (ROL), pe aversul căreia era reprezentat Constantin Brâncuși, din față. Pe reversul aceleiași bancnote artistul era reprezentat împreună cu câteva din operele sale. În zona părții albe a bancnotei, privind în zare, privitorul poate vede imaginea din față, a lui Constantin Brâncuși, în filigran.

În decembrie 1992, Banca Națională a României a pus în circulație o nouă bancnotă cu valoarea nominală de 500 de lei (ROL), care îl reprezintă pe Constantin Brâncuși privind spre stânga noastră, împreună cu două dintre operele sale. Pe revers, sunt reprezentate alte lucrări ale artistului.

Cât valorează acum bancnota de 500 de lei cu Brâncuși

Din păcate pentru cei care au păstrat acasă bancnote de 500 de lei cu Brâncuși, în ideea că se vor îmbogăți la un moment dat, iată că nu este deloc așa.

Aveți pe acasă bancnote de 500 de lei cu Brâncuși? Iată cât valorează ele în 2021

În 2021, aceste bancnote nu valorează prea mult. Pe Olx, bancnota de 500 de lei cu Brâncuși se vinde la prețuri cuprinse între 5 și 120 de lei. Unii vând seturi de astfel de bancnote al căror preț ajunge până la 220 de lei.

Aveți pe acasă bancnote de 500 de lei cu Brâncuși? Iată cât valorează ele în 2021

Monede comemorative cu chipul sculptorului Constantin Brâncuși

La 15 martie 2001, la sărbătorirea a 125 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Banca Națională a României a pus în circulație, în atenția colecționarilor, o monedă comemorativă de aur cu titlul de 999‰, având valoarea nominală de 5.000 de lei (ROL).

La data de 5 noiembrie 2001, cu prilejul sărbătoririi a 125 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Banca Națională a Moldovei a pus în circulație, în atenția colecționarilor, o monedă comemorativă de argint cu titlul de 925‰, având valoarea nominală de 50 de lei moldovenești.

 

 

Share
Scris de
Popescu Sandra

Acest site foloseste cookies.

Read More