Connect with us
Avocatul Poporului critică măsurile propuse de Streinu-Cercel

Știri

Avocatul Poporului critică măsurile propuse de Streinu-Cercel

Avocatul Poporului (AV) cere autorităților să liniștească populația. El asigură că măsura propusă de Streinu Cercel, anume carantinarea bătrânilor, nu va fi adoptată sub nicio formă. Astfel, cei de peste 65 de ani vor rămâne alături de familiile lor pe tot parcursul pandemiei.  S-a creat o stare de panică și în rândul tinerilor care se gândeau la ce se va întâmpla cu cei vârstnici; ei au reacționat ca atare și s-au adresat avocatului poporului prin petiții.

Avocatul Poporului critică măsurile propuse de Streinu Cercel

În urma propunerii Lui Streinu-Cercel de a-i îndepărta pe cei de peste 65 de ani din familiie lor, oamenii au început să se teamă că acest plan va fi aplicat. Astfel, ei au căutat o explicație și au înaintat Avocatului Poporului petiții prin care își exprimau nemulțumirea. Astfel, AV cere autorităților, printr-un comunicat, să stabilizeze această situație.

„Avocatul Poporului solicită autorităților să liniștească populația și să dea
asigurări că măsuri precum cele vehiculate în spațiul public referitoare la
persoanele de peste 65 de ani nu vor fi adoptate în România. În ultimele două zile, la Avocatul Poporului s-au primit sute de petiţii, în care persoane în vârstă îşi exprimă temerea în legătură cu aşa-zisele planuri şi declaraţii ale unor oficialităţi din statul român privind îndepărtarea persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor şi din locuinţele lor.”, potrivit comunicatului.

AP a declarat că face această cerere din obligația sa de de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor. De asemenea, el crede că situația creată este una serioasă. Au fost răspândite informații care amintesc  “mai degrabă de momente tragice ale istoriei, decât de protejarea unei populaţii vulnerabile”.

Avocatul Poporului susține și că cererea sa a fost făcută datorită faptului că măsura propusă de Streinu-Cercel nu respectă normele impuse de Decretul privind starea de urgență. Acesta interzice propagarea unor informaţii false şi obligă autorităţile la acţiune, pentru a informa corect.

AP solicită autorităților să dea asigurări că adoptarea unor astfel de “măsuri de tip totalitarist” nu vor fi niciodată o opţiune în România.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top