Connect with us
Avocatul Poporului este îngrijorat de situația de la metrou

Știri

Avocatul Poporului este îngrijorat de situația de la metrou

Avocatul Poporului s-a autosesizat, vineri, în legătură cu situația de la Metrorex referitoare la posibile defecțiuni la panourile de siguranță din stațiile de metrou și la scările rulante, care ar încălcat prevederile constituționale privind dreptul la viață și integritate fizică și psihică.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind situația de la METROREX, prezentată de către presă, legată de posibile defecțiuni la materialul rulant și viitoarea instalare a panourilor de siguranță în stații. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică”, precizează reprezentanții instituției înr-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

„Avocatul Poporului a luat cunoștință din mass-media de faptul că 15.000 de cetățeni au semnat o petiţie prin care solicită instalarea panourilor de siguranță în stațiile de metrou, pentru securizarea peroanelor. Aceste structuri de siguranță sunt transparente, din plexiglas sau sticlă securizată și sunt folosite pe peroanele din alte ţări pentru a împiedica oamenii să ajungă pe şinele metroului. Pe de altă parte, conform unor relatări din presă, ar fi fost semnalate nereguli și în ceea ce privește siguranța călătorilor care folosesc metroul”, completează sursa citată.

Reprezentanții instituției mai precizează că potrivit unor publicații, „angajații Metrorex descoperă zilnic conductori defecţi, care provoacă scurtcircuite, cablurile electrice cedează săptămânal, iar avariile pot pune în pericol mii de vieţi”.

„Unul dintre angajați a mărturisit că: „Cele mai grave apar la bieletele antiroliu. Asta ţine instalaţia electrică. Poate duce şi la deraierea trenului””, conchide sursa menționată.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top