Connect with us
Bacteria E.coli a fost identificată la produse din carne și cașcaval de la unități comerciale din județele Vâlcea și Teleorman, anunță ANSVSA.

Știri

Bacteria E.coli, descoperită în produse la magazine din Vâlcea și Teleorman

Bacteria E.Coli a fost descoperită în carne și cașcaval la un supermarket din Vâlcea și la magazine din județul Teleorman. Carne infestată cu această bacterie a fost identificată și la abatoare din Buzău și Bistrița-Năsăud.

În perioada 17 – 28 octombrie, reprezentanţii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din mai multe judeţe, între care Timiş, Buzău, Constanţa, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Bacău, Vaslui, Cluj, Vâlcea, Alba, Galaţi sau Vrancea, au făcut mai multe controale şi au prelevat şi analizat 114 probe de produse din carne – carcasă de oaie, carcasă de vacă, carne tocată de vită, mici din porc şi vită, pulpă de vită, cârnaţi, burger de vită, pastramă de carne de viţel, pulpă de oaie, cârnţi de vită şi oaie, dar şi de lapte şi produse din lapte – caşcaval clasic, telemea de vacă, caşcaval de capră, caşcaval afumat Apuseni, brânză de capră, caş de vacă.

Citește și: Simona Halep are probleme de sanatate. Sportiva a contactat o bacterie periculoasa

Astfel, a fost depistată bacteria Escherichia Coli verotoxigenă la şapte probe prelevate din carne porc şi vită comercializată într-un supermarket din Vâlcea; la o probă de pastă de mici de la o carmangerie din Teleorman; la o probă de caşcaval de la un magazin alimentar tot Teleorman; la trei probe recoltate de pe suprafaţa unei carcase de oaie de la un abator din Bistriţa-Năsăud, dar şi la o probă prelevată de pe suprafaţa unei carcase de oaie de la un abator din Buzău.

”Ca urmare, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene au făcut controale la unităţile în care s-au depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai – 28 octombrie au fost analizate 1.193 de probe, din care buletinele de analiză au confirmat prezenţa bacteriei Escherichia Coli verotoxigenă pentru 62 de probe, scrie news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top