Connect with us

Știri

Băiețel de doi ani, captiv într-un puț de 16 metri adâncime. Zeci de salvatori încearcă să îl scoată în viață

Un băiețel de doi ani este captiv într-un puț de 16 metri adâncime din curtea casei părinților săi, din Balta Sărată, un sat din județul Teleorman.

Micuțul nu a căzut direct în apa din puș, ci a rămas agățat de pompa folosită pentru scoaterea apei. Mai bine de 20 de pompieri participă la operațiunea de salvare a copilului, care este captiv de mai bine de șase ore.

Salvatorii sapă în jurul puțului, însă operațiunea este riscantă deoarece, în orice moment, unul dintre tuburile care formează puțul s-ar putea mișca și astfel l-ar putea răni pe copil. Acum, pompierii încearcă, cu ajutorul unui scăunel acționat din exterior, să-l împingă de jos în sus pe băiețel.

Zeci de pompieri încearcă si îi salveze viața copilului rămas captiv într-un puț

La fața locului s-au adunat aproape toți locuitorii din sat, care încearcă să îi ajute pe cei 40 de pompieri, polițiști și jandarmi implicați în operațiune.

Băiețelului captiv la o adâncime echivalentă cu înălțimea unui bloc cu patru etaje i se pompează oxigen și căldură cu ajutorul unor echipamente speciale, iar mișcările îi sunt monitorizate cu o cameră video.

Pentru scoaterea copilului din puț, salvatorii intervin cu: trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie pentru salvare de la înălţimi, două descarcerări, o autospecială CBRN, o autospecială pentru intervenţie la dezastre şi accidente colective, un punct de comandă mobil, un elicopter SMURD, un elicopter transport, un echipaj SAJ cu medic.

Pentru ca băiețelul să nu înghețe la 16 metri sub pământ, salvatorii au adus un echipament folosit pentru situații de urgență, un spital mobil dotat – printre altele -, cu un tub lung prin care încălzesc interiorul puțului. În plus, în interior este pompat și oxigen pentru ca micuțul să nu intre în starea de inconștiență.

Cei care au dat alarma asupra situației copilului, au fost chiar părinții acestuia. Aceștia au sesizat că băiețelul nu mai este în curtea casei, unde fusese lăsat să se joace. Ei au realizat că acesta căzuse în puțul lăsat neacoperit și au alertat pompierii. Inițial, aceștia au încercat să îi arunce copilului o cordelină, însă acesta nu a știut să și-o lege în jurul taliei.

”Gura puțului are un diametru de 35 de centimetri. Numai un copil ar putea intra pe acolo, dar nu riscăm să coborâm în puț un alt copil. Vom încerca să desfacem puțul bucată cu bucată. Vom săpa cu un excavator până vom ajunge la el. În acest moment, copilul este conștient, vorbim cu el. Mai plânge din când în când pentru că este foarte speriat. Sperăm să nu fie rănit”, a declarat mr. Gelu Adrian Dragomir, purtător de cuvânt ISU Teleorman.

Sursa foto: Libertatea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top