Știri

Banca Transilvania a preluat oficial Bancpost! Ce se va întâmpla cu conturile clienților

Banca Transilvania a devenit proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15%), deținut de Eurobank Group la Bancopost. De asemenea, a preluat și acțiunile deținute la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.

„Achiziţia Bancpost este un moment foarte important în povestea Băncii Transilvania şi un pas înainte în strategia noastră de consolidare a poziţiei pe piaţă. Urmează un plan ambiţios de integrare în Grupul BT, bazat pe sinergiile Banca Transilvania – Bancpost. Suntem pregătiţi să ne adaptăm noii dimensiuni pe care banca o va avea, iar angajamentul ferm al BT rămâne susţinerea antreprenorilor şi economiei româneşti”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al BT, Horia Ciorcilă.

Banca Transilvania precizează că l-a mandatat pe Leontin Toderici, director general adjunct – Chief Operations Officer, să coordoneze integrarea în Grupul BT, integrare care se va realiza prin implicarea echipelor ambelor bănci – BT şi Bancpost, potrivit stirileprotv.

Ce se întâmplă cu conturile clienților

Conturile clienţilor Bancpost rămân la Bancpost până la finalizarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.

Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienţi, circa 7.000 de angajaţi şi aproape 500 de sedii.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Lista tuturor comisioanelor bancare care dispar de sâmbătă

Începând de sâmbătă, 27 ianuarie, românii care folosesc conturi bancare de plăți cu servicii de bază vor scăpa de plata anumitor comisioane.

Printre aceste comisioane se numără cele de administrare sau de interogare a soldului. Totul potrivit unei legi care va intra în vigoare în penultima zi a săptămânii.

Eliminarea mai multor comisioane bancare este prevăzută de Legea nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți. Schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază.

Documentul prevede că anumite comisioane nu vor mai putea fi cerute de bănci pentru conturile de plăți cu servicii de bază. În funcție de veniturile pe care le au românii.

Legea a apărut luna trecută în Monitorul Oficial și se va aplica din data de 27 ianuarie 2018

Concret, pentru persoanele fizice cu venituri lunare aflate sub 60% din câștigul salarial mediu brut. Aaproximativ 2.497 lei) sau care în ultimele șase luni au avut venituri cumulate până sub 60% din câștigul salarial mediu brut dispar următoarele comisioane:

Citește continuarea AICI.

CITEȘTE ȘI: Cinci bănci din România dispar din peisajul bancar românesc
O bancă importantă dispare din România! Cei care au credite și carduri trebuie să verifice imediat

Share
Scris de
Vlad Mirabela