Connect with us
Bani pentru copiii născuți după 1 ianuarie 2018! Ce prevede o inițiativă legislativă

Știri

Bani pentru copiii născuți după 1 ianuarie 2018! Ce prevede o inițiativă legislativă

Veste bună pentru copii născuți după 1 ianuarie 2018 sau pentru cei care urmează să se nască. O inițiativă legislativă le-ar putea aduce bani la împlinirea vârstei de 18 ani.

Conform inițiativei legislative, zilnic, acestor copii, Statul Român ar urma să le depună la CEC Bank o sumă, astfel încât, cu tot cu dobânzi, în momentul împlinirii a 18 ani, fiecare copil să aibă în cont 10.000 de euro.

De această lege pot beneficia și copiii moldovenilor care dețin cetățenia română.

Proiectul de lege depus de PNR mai prevede crearea unei Autorități Nașionale pentru copii și Tineri , iar prin intermediul ei se va derula programul național prin care se deschid depozitele bancare pentru toți nou-născuții.

„Am conceput acest proiect de lege cu gândul la toți copiii care la vârsta de 18 ani vor, fie să meargă la facultate și familia nu îi poate susține financiar, fie la cei care vor să fie independenți și nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor să își cumpere o locuința.

Statul român trebuie să se îngrijească serios de fiecare cetățean în parte, încă din prima zi lui de viață.

Această lege e un fel de mulțumire a statului român pentru fiecare nou născut și o garanție că statul se îngrijește de el. Iar la vârstă majoratului, statul român îi oferă un ajutor real prin intermediul căruia poate porni cu dreptul în societate din postura de român major”, a declarat Sebastian Popescu, președintele PNR.

Cum ar putea să fie folosiți acești bani

Legea spune că banii vor putea fi utilizați numai de către titular și numai după împlinirea vârstei de 18 ani, dar totul cu o condiție: copilul să urmeze 12 clase.

Banii pot fi utilizați în următoarele situații: pentru studii universitate, pentru a-și deschide o afacere, pentru a-și achiziționa o locuință sau pentru tratament în caz de boală ce necesită tratament costisitor.

Această sumă, în caz de deces, nu se moștenește de către nicio rudă, banii urmând să fie virați către bugetul de Stat.

Pe lângă asta, începând cu 1 ianuarie 2018, toți copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani vor primi lunar o alocație de 300 de lei, începând cu vârstă de 6 ani, dar alocația va fi acordată doar dacă copilul va merge la școală.

De menționat că această inițiativă legislativă datează de ceva vreme, dar până acum nu s-a stabilit dacă aceasta se va transpune într-o lege.

Citește și: Începând de astăzi: Primești bani ca să-ți plătești facturile

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top