Vești triste pentru milioane de americani. Barbara Bush, soţia fostului preşedinte al SUA George Bush, a murit marţi, la vârsta de 92 de ani. Decesul a fost anunţat de familie.
Duminica trecută, se comunicase că starea sănătăţii fostei prime doamne s-a deteriorat şi că s-a renunţat la tratamente, iar ea primea doar îngrijiri pentru diminuarea suferinţelor.
Barbara Bush a fost un personaj unic în istorie, care şi-a văzut atât soţul, cât şi un fiu la Casa Albă. Ea a fost soţia celui de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, George Herbert Walker Bush (1989-1993) şi mama celui de-al 43-lea, George Walker Bush (2001-2009).
Abigail Adams, soţia preşedintelui John Adams (1797-1801) a murit înainte de alegerea ca preşedinte a fiului ei, John Quincy Adams (1825-1829).
Foto: Hepta.ro
Nicolae Mischie a murit duminică la spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 73 de ani.
Supranumit „primul baron al României”, el a fost președinte al CJ Gorj și deputat din partea PSD. Modul său autoritar de a conduce județul Gorj, dar și situația sa financiară i-au adus această titulatură de „baron local”.
Mischie era internat în spital de mai mult timp, în urma unor complicaţii. El a suferit în urmă cu câţiva ani un accident vascular-cerebral.
Familia acestuia a precizat că decesul a survenit în urma unei infecții severe.
Fostul șef al CJ Gorj a avut mai multe probleme cu legea de-a lungul timpului.
Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, a fost acuzat de procurori că ar fi primit mită în valoare de mai multe sute de mii de euro, sub formă de mașini, mobilier, aparatură electrocasnică sau lucrări de construcții, de la un om de afaceri pe care l-ar fi ajutat să obțină contracte publice preferențiale.
Ancheta penală a început în 2004, iar pe 12 iulie 2007, Mischie a fost condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare cu executare. Nicolae Mischie a declarat că procesul ar fi fost unul politic și a acuzat magistrații că l-au condamnat fără a-l audia.
În realitate fusese audiat de procurori. Sentința a fost menținută și la apelul judecat la Curtea de Apel Timișoara (17 februarie 2010) și de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 martie 2011.
Citește continuarea AICI.