Bărbat surprins de un mal de pământ în localitatea Feldioara

07.08.2018
Bărbat surprins de un mal de pământ în localitatea Feldioara

Pompierii militari au intervenit marţi pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ în localitatea Feldioara, ieşirea spre comuna Crizbav, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Luiza Dănilă.

„Bărbatul a fost scos, este conştient, a fost preluat de echipajul SMURD şi i se acordă primul ajutor. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, autospeciala de descarcerare, containerul Multirisc şi o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă”, a precizat Luiza Dănilă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Braşov, bărbatul are 37 de ani şi este angajat al unei firme care efectua lucrări la sistemul de canalizare pe DC 36.

”Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, este din comuna Bod, angajat al unei firme care efectua lucrări la sistemul de canalizare pe DC 36, la aproximativ 1,3 km în extravilanul localităţii pe direcţia Feldioara-Crizbav. A fost surprins de alunecarea unui mal de pământ, fiind acoperit în proporţie de 2/3. În urma degajării pământului, bărbatul a fost transportat la spital în stare stabilă pentru îngrijiri medicale”, precizează biroul de presă al IPJ Braşov.

Aceeaşi sursă a adăugat că s-a dispus întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă. La finalizarea cercetărilor urmează a fi propusă soluţie legală prin parchet.

Accident pe DN2A

Un bărbat de 43 de ani a decedat, iar altul a fost grav rănit, luni, în urma unui accident rutier în care au fost implicate două autocamioane şi un autoturism, pe DN 2A, între localităţile ialomiţene Ţăndărei şi Giurgeni.

„Între două autocamioane şi un autoturism a avut loc o coliziune, iar în ajutorul victimelor au acţionat echipaje de prim/ajutor şi de salvare de la Garda Ţăndărei, precum şi echipaje medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, slt. Lăcrămioara Chirea.

Potrivit sursei citate, şoferul unuia dintre autovehiculele de transport marfă, un bărbat în vârstă de 43 de ani, a rămas încarcerat în cabina TIR-ului, fiind necesare manevre de descarcerare pentru eliberarea trupului acestuia. El a fost scos de pompieri în cel mai scurt timp, însă nu prezenta funcţii vitale, motiv pentru care echipajele SMURD şi SAJ au demarat procedurile de resuscitare. Manevrele au fost efectuate mai bine de 45 de minute, însă nu au dat rezultate, fiind declarat decesul bărbatului.

Sursa citată a mai declarat că şi celălalt conducător de TIR, un bărbat de 50 de ani, a fost rănit, fiind preluat de un echipaj al SAJ şi transportat la spital, ocupanţii autoturismului scăpând fără vătămări corporale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *