Știri

Bărbatul din Iași, lovit de un panou publicitar pe stradă, a murit la spital

Bărbatul din Iași, lovit de un panou publicitar pe stradă, a murit la spital. Bătrânul în vârstă de 79 de ani a fost lovit în urmă cu câteva zile de un panou publicitar. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Chiar și așa, nimeni nu se face deocamdată vinovat de moartea bărbatului, relatează Protv.

Din ziua în care a fost lovit de panoul publicitar, bărbatul a suferit două operații pe creier. În plus, el a stat multe zile în comă.

Incidentul care a avut loc pe 13 noiembrie a fost surprins de imaginile de pe camerele de supraveghere.
Bâtrânul traversa bulevardul Anastasie Panu în momentul în care a fost lovit un panou publicitar luat de vânt.
Imediat a intervenit un echipaj de Ambulanță care se afla în zonă, în drum spre un alt caz.
Ulterior a sosit și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă de la SMURD, care l-a transportat pe bătrân la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Firma de publicitate dă vina pe vânt

Firma care a montat reclama susține că a fost corect ancorată, dar vântul este de vină.

„Panoul are un sistem de ancorare în mijloc, o contragreutate de care este legat fiecare colţ. Probabil ca a fost vântul foarte puternic şi s-a rupt sistemul de ancorare. De asta a ajuns panoul în mijlocul străzii și a lovit persoana respectivă. Am mai montat astfel de sisteme, ele sunt ancorate cu o șufă de o contragreutate. A fost o situație excepțională, nu ne putem pune în calea vremii și a vântului”, a declarat săptămâna trecută Bogdan Rusu, reprezentant al firmei de construcții.

„Pentru că reclama era montată pe un spațiu privat, responsabilitatea cade pe umerii celor care au aprobat și amplasat panoul în fața centrului comericial”, susțin reprezentanții primăriei Iași.

Poliștii s-au autosesizat încă de pe 14 noiembrie și au început cercetările in rem într-un dosar de vătămare corporală din culpă.

“Se schimbă încadrarea jurdică din vătămare corporală la ucidere din culpă, iar politiștii secției 3 continuă cercetarille”, a declarat subinspector Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More