Connect with us

Știri

Bătaie cu bâte și topoare între două clanuri de romi din Târgu Neamț

Zece persoane au fost reţinute de poliţiştii nemţeni, după o încăierare între două clanuri de romi, ce a avut loc, joi seara, pe străzile din oraşul Târgu Neamţ, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Robert Costan.

Potrivit sursei citate, cei reţinuţi au vârste cuprinse între 26 şi 43 ani şi sunt acuzaţi de tulburarea liniştii publice şi încăierare şi au fost introduşi în Arestul IPJ Neamţ.

„Au fost identificate din filmări mai multe persoane care au fost chemat, joi seara, la audieri, fiind reţinute apoi 10 persoane. Urmează ca în cursul zilei de astăzi să fie chemate la audieri alte circa 40 de persoane, urmând a se lua măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Joi seara, zeci de romi din două clanuri rivale s-au încăierat cu bâte şi topoare pe o stradă din oraşul Târgu Neamţ. După o sesizare făcută la 112, la faţa locului a ajuns, iniţial, un poliţist, care însă nu a făcut faţă situaţiei.

În urma scandalului, zece persoane au fost reținute

Acesta a fost nevoit să tragă în aer mai multe focuri de armă, dar cei implicaţi în bătaie nu s-au oprit. Astfel, la faţa locului s-au deplasat echipaje de intervenţie de la Poliţie şi Jandarmerie.

Motivul de la care a pornit conflictul ar fi disputa dintre doi bărbaţi privind paternitatea unui copil. Fiecare dintre cei doi susţine că este copilul său şi de aici a început un adevărat război în stradă.

Momentele au fost surprinse de camerele de filmat ale mai multor oameni din Târgu Neamţ, care le-au postat pe reţelele de socializare. Pe imagini se vede cum zeci de romi, din ambele tabere, sunt înarmaţi cu bâte de lemn, răngi de fieri şi topoare.

Aceștia le aruncă în unii în alţii sau se lovesc cu ele. Nimeni nu a ajuns la spital în urma încăierării.

La faţa locului au fost solicitate forţe suplimentare, astfel că au ajuns şi lucrători de la Serviciul de intervenţii speciale, precum şi jandarmi, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

″În acest dosar se fac cercetări pentru tutlburarea liniştii şi ordinii publice şi pentru identificarea celor implicaţi”, a adăugat sursa citată.

În imaginile video difuzate de presa locală se poate vedea cum zeci de persoane au ocupat o stradă şi aruncă unii spre ceilalţi cu bâte, cu topoare sau cu pietre. De asemenea, se poate vedea un singur poliţist care intervine şi merge în mijlocul acestora încercând să îi determine să înceteze, apoi trage mai multe focuri de armă. Ulterior, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de Poliţie, dar o parte dintre cei implicaţi plecaseră.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top