Connect with us
Bebeluș abandonat de mamă în curtea unei biserici din Vaslui. Ce explicație are mama

Știri

Bebeluș abandonat de mamă în curtea unei biserici din Vaslui. Ce explicație are mama

Un bebeluș a fost descoperit abandonat pe o bancă din curtea bisericii catolice din Huşi. La scurt timp, femeia a fost găsită de către poliţişti pe raza comunei natale Albeşti, femeia afirmând că a recurs la acest gest pentru că nu are posibilitatea financiară de a-şi creşte copilul., scrie news.ro.

Femeia de 28 de ani care şi-a abandonat bebeluşul pe o bancă din curtea bisericii catolice din Huşi a fost găsită miercuri seară, pe un drum din localitatea de domiciliu Albeşti, în timp ce se îndrepta spre casă.

În timpul audierilor, tânăra le-a spus poliţiştilor că şi-a abandonat băieţelul de doar patru zile pe motiv că nu are resurse financiare pentru a-l creşte, în condiţiile în care mai are o fetiţă de cinci ani.

”După ce şi-a abandonat copilul, femeia a luat autobuzul din Huşi şi s-a dus spre domiciliul său din Albeşti. Justificarea femeii pentru gestul la care a recurs este imposibilitatea financiară de a-şi creşte şi întreţine copilul”, a declarat, joi, pentru News.ro, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Poliţiştii fac în continuare cercetări în acest caz, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, pentru infracţiunea de abandon de familie.

Mama în vârstă de 28 de ani, care nu are un loc de muncă, este despărţită de soţul său, acesta fiind plecat la muncă în străinătate. Copilul pe care l-a abandonat provine dintr-o relaţie de concubinaj cu un consătean de care s-a despărţit între timp.

Nou-născutul a fost abandonat miercuri în curtea bisericii catolice din Huşi, preotul paroh fiind cel care l-a găsit şi a sunat la 112.

Copilul era în stare bună şi a fost dus la spital, unde se află în continuare internat sub supravegherea medicilor.

Cazul se află şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top