Connect with us
Biana Andreescu a câștigat US OPEN. A învins-o pe Serena Williams. Primul său Grand Slam

Știri

Biana Andreescu a câștigat US OPEN. A învins-o pe Serena Williams. Primul său Grand Slam

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (19 ani), locul 15 WTA, a câștigat, duminică, trofeul de la US Open, după ce a învins-o dramatic în finală pe mult mai titrata Serena Williams, sextuplă campioană la Flushing Meadows, scor 6-3, 7-5, scrie StiriTV.ro.

Jucătoarea canadiană de origine română a câștigat partida cu americanca Serena Williams, impunându-se într-o oră și 42 minute, într-un meci în care sextuplei campioane la Flushing Meadows nu i-a ieșit nimic în primul set, însă a revenit surprinzător în setul al doilea.

În primul set, Serena Williams, sextuplă campioană la Flushing Meadows, nu a reușit puncte câștigătoare, nu a pus în teren aproape deloc primul serviciu, iar Bianca Andreescu a profitat din plin de nereușitele americancei și a câștigat categoric, scor 6-3.

Al dolea set însă a marcat revenirea americancei, care a reușit surprinzător un break în setul secund, la 5-1 pentru Bianca Andreescu, și apoi a egalat scorul la 5, în apaluzele miilor de americani din tribune.

Jucătoarea canadiană de origine română și-a fructificat însă decisiv serviciul apoi, scor 7-5, și a câștigat, la 19 ani, trofeul de la US Open, obținând astfel primul titlu de Grand Slam din carieră.

Este a doua oară în ultima lună când Serena Williams pierde în fața Biancăi Andreescu, cele două jucătoare de tenis întâlnindu-se anterior în finala de la Toronto, atunci când americanca a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la spate și i-a oferit practic jucătoarei canadiene de origine română cel de-al doilea trofeu al carierei.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top