Connect with us
Bihor: Cinci copii au beneficiat de transplant de organe, după moartea unui adolescent accidentat grav

Știri

Bihor: Cinci copii au beneficiat de transplant de organe, după moartea unui adolescent accidentat grav

Gest emoționant în Bihor! Organele unui adolescent de 14 ani din comuna Curtuişeni, accidentat grav pe 12 iulie, au fost prelevate şi transplantate altor cinci copii aflaţi în situaţie critică.

Medicul primar anestezist Carmen Pantiş, coordonator de transplant la Spitalul Judeţean din Oradea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că băiatul a ajuns, în 12 iulie, la spital în stare foarte gravă şi a fost operat de urgenţă pe secţia de neurochirurgie, fiindu-i evacuat un hematom mare la nivel cerebral. Post operator, însă, evoluţia lui a fost nefavorabilă şi, în trei zile s-a instalat moartea cerebrală.

„A fost foarte greu pentru că mama a refuzat să accepte că băiatul ei este mort. Mai are două fete, de 18 ani şi de 20 de ani, care au fost de acord cu donarea. Mama a semnat pentru donare, tatăl băiatului fiind decedat de un an.

Intervenţiile chirurgicale au început marţi, la ora 14,00, fiind prelevate inima, care a fost dusă la Târgu Mureş, de pe heliportul spitalului, plămânii au fost duşi la Viena, ficatul la Bucureşti, rinichii la Cluj şi corneea, la Bucureşti.

Toate au fost transplantate unor copii în stare critică. Ficatul a ajuns la fetiţa intoxicată cu ciuperci”, a declarat, miercuri, dr.Carmen Pantiş.

Adolescentul ale cărui organe au fost donate a suferit un accident în seara zilei de 12 iulie. El a fost lovit, în timp ce se afla pe bicicletă, pe drumul comunal 3, în localitatea bihoreană Curtuişeni, de un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani.

În urma accidentului, minorul a suferit multiple leziuni, necesitând spitalizarea.

Dâmboviţa: Tenismena Sorana Cârstea a donat un incubator Maternităţii Spitalului Judeţean Târgovişte

Tenismena Sorana Cârstea a donat, miercuri, un incubator Spitalului Judeţean Târgovişte, valoarea aparatului necesar secţiei Maternitate fiind de 75.000 de euro.

„Mă bucur enorm să pot fi prezentă astăzi aici la Târgovişte, oraşul meu, unde mi-am petrecut copilăria. Aceşti bani pe care i-am donat au fost banii pe care i-am primit la confruntarea România-Elveţia, bani pe care i-am câştigat jucând sub tricolorul României şi mereu am

spus că pentru mine este o onoare să joc pentru România, niciodată nu am făcut-o pentru bani şi, având în vedere că sunt într-o situaţie privilegiată, mi-am dorit să dau ceva înapoi comunităţii şi primul gând a fost să dau ceva înapoi oraşului unde am crescut, Târgovişte. A

fost începutul acestei idei, apoi am luat legătura cu echipa ‘Salvaţi Copiii’ şi am luat hotărârea să cumpărăm acest incubator, am înţeles că era nevoie foarte mare. Mă bucur să pot face acest lucru”, a spus Sorana Cârstea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top