Connect with us
Breaking! Numărul deceslor a crescut. Bilanțul din 4 aprilie la ora 19

Știri

Bilanț 22 martie în România: persoane infectate, decese, carantină

Bilanț 22 martie România: numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns astăzi la 433, dintre care 64 sunt vindecați, iar 3 pacienți se află în stare gravă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 66 de cazuri noi. S-a confirmat și al doilea deces la numai trei ore confirmarea primului.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată se află 4.803 de persoane care sunt testate pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

UPDATE: Al doilea pacient care decedat, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

În 21 martie erau pe teritoriul României 367 de persoane confirmate pozitiv, dintre care 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Bilanț 22 martie în România: persoane infectate, decese, carantină

Astăzi România a înregistrat și primul deces al unui pacient diagnosticat cu infecție provocată de COVID-19.

Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, internat la Craiova, care avea cancer în stadiu terminal și care venise în urmă cu șase zile din Franța. În data 18 martie a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

„A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top