Connect with us
Biserica Ortodoxă nu vrea moschei la București

Știri

Biserica Ortodoxă nu se opune unui moschei la București

Patriarhia Română nu se opune ridicării unei moschei la București, fiind vorba despre un lăcaș de cult recunoscut de stat și nu un centru de pregătire al unor lideri islamici. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Mitropoliei, Vasile Bănescu.

„Patriarhia nu se opune construirii unui lăcaș de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Problema ridicării moscheii nu are legătura strict cu biserica, ci cu Guvernul, care dă aprobările. Personal, am fost asigurat de Secretariatul pentru culte că e vorba de o moschee mai mare decât cea dintr-un oraș de provincie, și că nu e vorba de un centru de pregătire a unor lideri islamici”, a declarat Vasile Bănescu.

Muftiatul Cultului Musulman din România are un certificat de urbanism pentru moscheea pe care intenționează să o construiască în București, dar acesta nu dă drept de construire. Ar trebui să urmeze realizarea unui PUZ-Plan Urbanistic Zonal, consultarea populației, operațiuni realizate de Primăria Municipiului București. Abia după acestea, Muftiatul Musulman va putea solicita Primăriei Sectorului 1 eliberarea unei autorizații de construire, scrie Mediafax

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Dan fridrich

    2017-01-02T04:24:54+02:00 at 4:24

    Personal nu am nimic impotriva acestor oameni de alta religie totusi putem vedea clar care sunt dogmele lor. Din istoria miilor de atentate ucigase soldate cu moartea unor oameni nevinovati nu putem sa facem greseala de a lasa cu voia noastra sa-i lasam sa construiasca aceste moschei pe teritoriul tarii noastre. A lua viata unui semen de al tau pe baza unui fundament religios in numele Dumnezeului tau este insdmisibil si o barbarie care nu are ce cauta in cultura unui popor care crede in valorile credintei si traieste in armonie cu Dumnezeu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top