Connect with us
Blocurile sociale din Sectorul 4 sunt verificate de Poliția Locală. Oamenii legii verifică dacă apartamentele sunt locuite de cei cărora....

Știri

Blocurile sociale din Sectorul 4, verificate de Poliția Locală

Blocurile sociale din Sectorul 4 sunt verificate de Poliția Locală. Oamenii legii fac, sâmbătă dimineața, controale la 240 de apartamente din blocuri sociale din Sectorul 4. Scopul verificărilor este acela de a se coostata dacă locuințele sunt ocupate de cei cărora le-au fost repartizate. În plus, persoanele care locuiesc fără forme legale urmează să fie evacuate.

O acţiune similară a avut loc în urmă cu câteva luni, la acel moment fiind găsite nereguli la peste o sută de locatari, informează mediafax.

„A fost benefică acţiunea de acum două luni. Se verifică fiecare locatar care stă aici şi cum stă. A închiriat, afară, nu are cum să stea. Stă titularul de contract”, susţine unul dintre locatarii.
Controlul vizează şi depistarea persoanelor care îşi deranjează vecinii şi sancţionarea acestora, la primărie fiind făcute mai multe sesizări în acest sens.
„Ni s-au dat contractele dar mai lucrează la ele. Mai sunt şi oameni care ţipă degeaba, care înjură. Au fost, a venit poliţia, le-a dat amendă. Care nu are contractul în regulă, să facă ce vrea primăria. Noi stăm de şase ani aici”, susţine o femeie care locuieşte în unul dintre blocuri.

Blocurile sociale din Sectorul 4, verificate de Poliția Locală

Locuinţele sociale sunt situate pe Aleea Nehoiu din Sectorul 4. Autorităţile aveau informaţii că în aproape jumătate de locuinţe trăiesc alte persoane decât cele cărora primărilea le-a dat garsoniera.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 spun că era nevoie de două astfel de verificări pentru ca locatarii găsiţi în neregulă să fie evacuaţi.

„Este a doua acţiune de acest gen în aceste două blocuri care sunt ocupate de către familii care au probleme sociale. Vrem, în primul rând, să ştim cine locuieşte aici pentru că avem informaţii că foarte multe locuinţe de aici sunt ocupate ilegal, fie cei care le-au primit le-au subînchiriat, fie nu mai locuiesc aici. Cei care nu au fost găsiţi acasa sau care nu au putut să dovedească că locuiesc aici legal vor primi de luni somaţii de evacuare.

Vom evacua aceste locuinţe şi le vom repartiza altor familii care au nevoie de ele. Am vrut să facem şi o verificare a persoanelor pe care le-am găsit aici pentru că avem informaţii că sunt şi alte acte în afara legii cum ar fi traficul de droguri sau de persoane. Toate persoanele care au fost găsite şi vor fi găsit în următoarele ore vor fi verificate. Cei care vor fi găsiţi în afara legii vor fi duşi la poliţie”, a declarat Cristian Zărescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4.

Reprezentanţii primăriei spun că în prezent sunt peste o mie de cereri de locuinţe sociale la nivelul Sectorului 4.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top