Connect with us
Blue Air are un nou director general: Marius Puiu a preluat funcția

Știri

Blue Air are un nou director general: Marius Puiu a preluat funcția

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, a anunţat luni retragerea din funcţie a directorului general Gheorghe Răcaru şi nominalizarea lui Marius Puiu în funcţia de director general al companiei.

Gheorghe Răcaru, 70 de ani, a fost director general al Blue Air încă din prima zi a companiei (13 decembrie 2004), şi exceptând o scurtă pauză în perioada 2009-2013, şi-a menţinut funcţia până astăzi.

„A fost un privilegiu să conduc această echipă talentată şi sunt mândru că am avut oportunitatea să lucrez cu oamenii talentaţi pe care Blue Air îi are. Decizia de astăzi vine după câteva luni de reflecţie.

Atât eu, cât şi Marius, împărtăşim aceeaşi viziune în ceea ce priveşte viitorul companiei şi am încredere că Blue Air va continua să prospere şi de aici înainte”, a precizat Gheorghe Răcaru.

Marius Puiu, desemnat noul director general al Blue Air, lucrează în aviaţie din 1986, când a fost angajat la Tarom ca inginer de zbor.

Începând cu anul 1993 s-a dedicat mediului privat, s-a specializat în managementul afacerilor şi a condus mai multe companii.

Cine este Marius Puiu și când s-a alăturat Blue Air

În urmă cu zece ani, Marius Puiu s-a alăturat echipei Blue Air ca pilot de Boeing 737, iar din 2013 a devenit unul dintre cei patru acţionari ai companiei.

În ultimii cinci ani, Marius Puiu a fost pilot comandant, a devenit instructor de zbor, iar din primăvara acestui an a fost numit Chief Operations Officer, în subordinea căruia s-au aflat diviziile Flight Operations, Ground Operations şi Control Center Operations.

„Este o onoare preluarea acestei funcţii şi accept cu recunoştinţă nouă responsabilitate. În ultimii ani, am avut ocazia să lucrez alături de domnul Răcaru şi sunt pregătit să dau tot ce este mai bun pentru a-i călca pe urme si pentru a conduce compania spre noi orizonturi”, a spus noul director general al Blue Air.

Compania aeriană Blue Air si-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franta, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia si Spania.

Compania are 1,400 de angajaţi sşi nouă baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Larnaca, Liverpool, Torino si Alghero.

Blue Air operează o flotă de 30 de aeronave Boeing 737, cu interioare moderne ce asigură pasagerilor un confort sporit şi o experienţă îmbunătăţită pe timpul zborului.

Citește și: TAROM a concediat un mecanic care a venit beat la muncă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top