Connect with us
BNR, noi vești teribile pentru românii cu credite în lei

Știri

BNR, noi vești teribile pentru românii cu credite în lei

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la nivelul de 2,04%, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR).

Luni, BNR a decis să mărească dobânda de referinţă de la 1,75% la 2%.

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, anunță News.ro.

Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut marţi la 2,25%

Luni, indicele a scăzut la 2%. Tot luni, BNR a decis să crească dobânda de referinţă de la 1,75% la 2%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară.

Creşterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

Citeşte şi Cine este șeful din M.A.I care l-a ținut în brațe pe polițistul acuzat de pedofilie. Primele măsuri în Poliţie

Suspectul de pedofilie care a îngrozit Bucureștiul a fost prins luni, după trei zile de căutări. Acesta lucrează chiar în cadrul Poliției Române, la Brigada Rutieră, și se numește Eugen Stan.

După trei zile de căutări, oamenii legii l-au prins pe suspectul de pedofilie, care a îngrozit Bucureștiul. El se numește Eugen Stan și este polițist în cadrul Brigăzii Rutiere.

Acesta a intrat în Sistem în 1990. El a lucrat, pe rând, ca agent de Poliție Comunitară, apoi ca jandarm, iar, din anul 2010, este polițist rutier.

În cadrul Brigăzii Rutiere, Stan câștigă 3.500 de lei pe lună. Potrivit Adevărul, până să fie reținut, Eugen Stan era şoferul comisarului Rene Emanuel Vornicu, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră, din cadrul BPR.

Acesta a fost suspendat din funcţie astăzi. Totodată, mai mulţi poliţişti si psihologul de la Rutieră sunt cercetaţi disciplinar.

Ce avere are Rene Emanuel Vornicu, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră

Ce avere are omul care l-a ținut în brațe pe polițistul acuzat de pedofilie. Potrivit declarației de avere, Rene Vornicu deține, împreună cu soția sa, două apartamente, achiziționate prin contract de vânzare-cumpărare, două case de locuit, dobândite prin moștenire, și un teren intravilan.

În proprietate, Vornicu are și o mașină marca Volkswagen.

Rene Emanuel Vornicu are și datorii. El trebuie să plătească o ipotecă de 50.000 de euro, până în anul 2027. Conform documentului verificat de Bugetul.ro, în 2016, Emanuel Vornicu a avut un salariu anual de 90.000 de lei, circa 7.500 de lei pe lună.

Soția sa a încasat 60.000 de lei, sumă ce reprezintă salariul anual al acesteia, și 6.000 de euro, bani provenți din chirii. În plus, Emanuel Vornicu a obținut și 4.000 de lei, din activități agricole.

Potrivit declarației de interese, șeful polițistului acuzat de pedofilie este membru al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), în fruntea căruia se află Dumitru Coarnă.

Citeşte şi Începem anul cu vești proaste. Ce se întâmplă cu prețul gazelor de mâine

S-au scumpit gazele naturale pentru consumatorii casnici, iar facturile vor creşte din 10 ianuarie cu până la 20 de lei în medie, pe lună, pentru perioada de iarnă.

Autoritatea de Reglementare în Energie a anunţat că, la solicitarea furnizorilor, a acceptat majorarea uneia dintre celei mai importante componente de pe factura consumatorilor casnici.

”Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobată în ședința Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017.

Ulterior, furnizorii au solicitat creșterea acestei valori datorată creșterii prețurilor cu achiziția gazelor naturale din producția internă, în conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG.

Solicitările furnizorilor privind actualizarea CUG s-au situat între 0,8-1,1 bani/kwh. ” – se arată într-un comunicat al ANRE.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top