Connect with us
Boalan Ronei Hartner afectează 1 din 20 de români. Simptome

Știri

Boala Ronei Hartner afectează 1 din 20 de români. Simptome

Rona Hartner suferă de o tumoră a colonoului. Artista va fi operată luni de urgență. Simptobmele bolii de care suferă Rona Hartner sunt comune.

Simptome Boală Rona Hartner

Simptomele cancerului de colon, boala care afecteaza una din 20 de persoane, atat barbati cat si femei, sunt foarte evidente. Tocmai pentru ca sunt simptome ce par banale, multi pacienti nu isi fac griji si se trezesc sa urmeze un tratament cand boala se afla in faza terminala.

Citește aici: Ce simptome a avut Rona Hartner când s-a prezentat la medic: „Să nu stați acasă!”

Cancerul de colon este de fapt o tumora care se formeaza la nivelul colonului. In cele mai multe cazuri, atunci cand abordam aceasta afectiune, vorbim despre o leziune precursoare a unui cancer malign (polipi).

Cancerul intestinului gros, cum mai este numit, afecteaza 700.000 de oameni din intreaga Europa. In tara noastra, incidenta anuala a cancerului de colon este de peste 8.600 de cazuri.

Iata care sunt simptomele cancerului de colon:

Scaun cu mucus si/sau sange. Cele mai multe persoane care au scaun cu sange cred ca este vorba despre hemoroizi si iau tratamente pentru vindecarea fisurilor anale. Daca in cazul hemoroizilor sangele este rosu aprins, in cazul cancerului de colon acesta are o nuanta galbena din cauza mucusului.

Constipatie combinata cu diaree. Persoanele care sufera de cancerul intestinului gros sufera de constipatie si diaree in acelasi timp. Cele doua afectiuni fac cu schimbul in simptomatica lor. Constipatia este provocata de tumorile care cresc in interiorul colonului.

Dureri abdominale neobisnuite. Prezenta unei stenoze destinde abdomenul si acesta devine dureros la o simpla atingere. Persoana cu aceste simptome nu poate sta in nicio pozitie pentru ameliorarea durerii, caci fiecare pas pe care il face este dureros. De aceea numim aceasta durere una neobisnuita.

Scadere in greutate. Scaderea brusca in greutate este un alt semnal al instalarii acestei boli. Pe langa celelalte simptome, trebuie mentionate si anemia, oboseala continua, senzatia de extenuare dupa cel mai mic efort depus.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top