Categorii Știri

Bocanci copii – încălțăminte pe care copilul tău o va iubi

Pe măsură ce temperaturile scad, părinții se gândesc la cele mai bune modalități prin care își pot proteja copiii împotriva frigului. Confortul termic al micuților începe cu o pereche excelentă de ghete. Din gama actuală de încălțăminte de iarnă, puteți alege bocanci copii, ghete și cizme, precum și încălțăminte de zăpadă sau de ploaie. La achiziționarea unei perechi de bocanci, va trebui să acordați atenție mai multor criterii, și anume mărimea, cusăturile, designul și materialele utilizate. Ținând cont de toți acești factori, veți reuși să îi asigurați copilului tot confortul termic de care are nevoie în sezonul rece.

Bocanci copii – cum să alegeți mărimea potrivită?

Alegerea mărimii potrivite este factorul cel mai important, deoarece are un impact direct asupra eficienței și confortului bocancilor. Dacă un copil poartă bocanci prea mari, se poate confrunta cu dureri și bătături, deoarece călcâiul său se va ridica în timpul mersului. Este important să vă asigurați că bocancii nu sunt prea mici, deoarece asta poate provoca o proastă circulație. Este recomandat să vă ajutați copilul să probeze mai multe modele de bocanci, purtând șosete potrivite. Astfel, vă veți asigura că veți alege bocanci copii într-o mărime potrivită, contribuind astfel la un confort excelent pe tot parcursul sezonului rece. 

Ce materiale sunt cele mai recomandate?

O caracteristică foarte importantă a bocancilor pentru copii este izolația pe care o asigură. Puteți opta pentru bocanci căptușiți cu blană sintetică sau naturală, care oferă un nivel foarte ridicat de căldură. La rândul lor, bocancii impermeabili din cauciuc sau neopren asigură, de asemenea, un nivel ridicat de căldură, menținând picioarele uscate. Este important de știut că eficiența unor ghete de iarnă pentru copil depinde, în mare măsură, de activitatea pe care micuțul o desfășoară. Nevoile diferă de la un copil la altul, în funcție de activitățile lor – se pot juca afară, pot merge pe jos sau pot practica o varietate de activități în aer liber. Nu întotdeauna bocancii foarte călduroși sunt cei mai recomandați.

De exemplu, o pereche de bocanci prea călduroși în timpul unei activități fizice în aer liber poate conduce în cele din urmă la picioare înghețate. În timpul unei activități fizice intense în aer liber, ghetele prea călduroase vor provoca umezeală la nivelul picioarelor, așa că după încetarea activității, frigul va fi greu de îndurat de picioarele transpirate. O izolație de 200 sau 400 de grame este suficientă, mai ales dacă micuțul va purta șosete potrivite. Nu șosetele din bumbac sunt cele mai recomandate, deoarece acestea rețin umezeala, ceea ce provoacă din nou frig. În schimb, optați pentru șosete tehnice, din poliester sau din lână. În general, șosetele din lână ajută la eliminarea umezelii, prevenind frigul.

Pe de altă parte, puteți opta pentru ghete, bocanci și cizme realizate din materiale impermeabile și respirabile. Pentru impermeabilizare și respirabilitate, sunt de preferat anumite materiale, cum ar fi membrana Gore-Tex sau pielea naturală. Acestea sunt foarte rezistente la apă și vor împiedica infiltrarea apei și a umidității, asigurând în același timp o buna respirabilitate în timpul mersului pe jos sau în timpul unei activități fizice. 

După fiecare utilizare, se recomandă uscarea bocancilor pentru a îndepărta umezeala. Totuși, nu uscați niciodată încălțămintea direct pe radiator sau în imediata apropiere a unei surse de căldură, deoarece veți provoca deteriorarea prematură. Curățați în mod regulat încălțămintea de iarnă cu apă caldă și o lavetă moale, pentru a îndepărta sarea, prevenind astfel deteriorarea sau crăparea ghetelor. 

Share
Scris de
Olănescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More