Știri

Bogdan Cojocaru: „Guvernul a gestionat îngrozitor de prost începutul crizei pandemiei”

Potrivit liderului PSD, deputatul Bogdan Cojocaru, începutul crizei pandemiei de coronavirus a fost gestionat de către Guvern „îngrozitor de prost”. Mai mult, acesta acuză faptul că în România încă există spitale care nu au primit echipamentele medicale necesare.

Totodată, în opinia acestuia situația alarmantă din Suceava care a îngrozit o țară întreagă nu s-a produs întâmplător, mai ales în condițiile în care medicii nu au beneficiat de aparatura corespunzătoare unui astfel de scenariu.

Până să avem rezultatul unor anchete serioase la spitalul din Suceava, este evident că acolo s-a acţionat pompieristic şi fără proceduri clare. Personalul medical n-a fost instruit, însă mai grav este că medicii şi asistenţii au intrat în luptă fără echipamentul necesar, adică fără măşti şi fără combinezoane. Guvernul a gestionat îngrozitor de prost începutul crizei pandemiei, iar azi vedem cum spitalele cad unul după altul. După fuga ministrului Victor Costache, actualul şef de la Sănătate încearcă să cârpească un sistem care pârâie din toate încheieturile’, a declarat deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

Acesta a adăugat faptul că în cursul zilei de marți, 07.04.2020, a asistat „stupefiat”, la declarațiile pe care președintelui României, Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban le-au făcut cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

Tot de ziua celor din sectorul sanitar, preşedintele Klaus Iohannis vorbea despre stimularea producţiei interne de medicamente, biocide şi echipamente medicale. L-aş întreba pe şeful statului care a fost preocuparea sa în luna februarie, când s-a dat alarma de pandemie pe continentul european? Cine se juca de-a guvernarea şi repeta de zece ori pe zi că vrea anticipate?’, a adăugat liderul PSD, Bogdan Cojocaru.

Nu în ultimul rând, lipsa de transparență a autorităților a fost acuzată de către Cojocarul, iar ca un exemplu concret acesta a făcut referire la atât la anumite achiziții publice, cât și la ‘raportările haotice în privinţa victimelor pandemiei’.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-04-09T12:22:36+03:00 12:22

Share
Scris de
Stoian Horia

Acest site foloseste cookies.

Read More