UPDATE: Bogdan Olteanu a primit un nou mandat de arestare

22.08.2016
UPDATE: Bogdan Olteanu a primit un nou mandat de arestare

Bogdan Olteanu va mai sta dupa gratii, au decis magistratii de la ICCJ. Fostul guvernator al BNR a primit un nou mandat de arestare de 30 de zile. Decizia nu este una definitiva.

Stire initiala

Bogdan Olteanu s-a prezentat luni dimineata la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Aici se va judeca prelungirea mandatului sau de arestare preventiva, dupa ce o decizie in acest caz a fost amanata vineri, la cererea avocatului lui Olteanu.

„S-a acordat un termen in vederea pregatirii apararii si a depunerii unor inscrisuri. (…) Noi dorim sa venim cu niste raspunsuri, cu niste contraargumente”, declara atunci avocatul Constantin Durgheu.

Citeste si: Fostul viceguvernator al BNR, arestat preventiv

Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenta pe vremea cand acesta era presedinte al Camerei Deputatilor, intre 2006 si 2008. Mai exact, procurorii anticoruptie sustin ca Bogdan Olteanu ar fi luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vantu si ar fi beneficiat de sprijin electoral din partea acestuia, totul pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii.

Liviu Mihaiu ar fi urmat astfel sa serveasca intereselor pe care Sorin Ovidiu Vantu le are in acea zona, spun procurorii.

Acuzatiile de trafic de influenta i-au fost aduse la cunostinta fostului presedinte al Camerei Deputatilor la finalul lunii trecute, atunci cand procurorii au cerut si mandat de arestare preventiva pe numele lui Bogdan Olteanu. Judecatorii au decis insa ca acesta sa fie cercetat in arest la domiciliu.