Connect with us
Bogdan Olteanu a fost arestat preventiv

Știri

Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator BNR, arestat preventiv

Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator BNR, a primit un mandat de arestare de 16 zile, pentru restul din cele 30 initiale pentru care a fost emis mandat de arest la domiciliu. Decizia luată de ICCJ este definitiva.

Citeste si: Cutremur de 3,7 pe scara Richter, in Vrancea

In urma cu doua zile, Bogdan Olteanu a fost audiat de procurorii DNA. In acelasi dosar a fost audiat, ca martor, si Attila Korodi, fost ministru al mediului in perioada in care s-ar fi savarsit faptele.

Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenta pe vremea cand acesta era presedinte al Camerei Deputatilor, intre 2006 si 2008. Mai exact, procurorii anticoruptie sustin ca Bogdan Olteanu ar fi luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vantu si ar fi beneficiat de sprijin electoral din partea acestuia, totul pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii.

Liviu Mihaiu ar fi urmat astfel sa serveasca intereselor pe care Sorin Ovidiu Vantu le are in acea zona, spun procurorii.

Acuzatiile de trafic de influenta i-au fost aduse la cunostinta fostului presedinte al Camerei Deputatilor la finalul lunii trecute, atunci cand procurorii au cerut si mandat de arestare preventiva pe numele lui Bogdan Olteanu. Judecatorii au decis insa ca acesta sa fie cercetat in arest la domiciliu.

Iata ca a fost admisa, in cursul acestei nopti, contestatia procurorilor DNA de punere in aplicare a unui mandat de arestare preventiva. Procurorii DNA au argumengat ca, desi faptele sunt vechi, ele au fost descoperite recent, la inceputul acestui an.

Bogdan Olteanu se afla deja in arestul preventiv la ora transmiterii acestei stiri, informeaza Digi24.

Sursa foto: economica.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top