Connect with us
Seful UPU Floreasca si coordonatorul SMURD din Bucuresti, dr. Bogdan Oprita, a reactionat dupa demisia managerului Sorin Paun.

Știri

Bogdan Oprita, seful UPU Floreasca, reactie transanta dupa demisia lui Sorin Paun

Bogdan Oprita, seful Unitatii de Primire a Urgentelor a Spitalului Floreasca, unde 17 medici au demisionat, a declarat, joi dimineata, ca demisia managerului spitalului, Sorin Paun, nu va rezolva problemele daca procedurile stabilite de acesta, care au dus la aparitia situatiei, nu vor fi schimbate. El a mai spus ca toti medicii sunt acum la spital, dar ca „sunt probleme juridice care trebuie lamurite – exista preaviz pentru medicii demisionari sau nu exista”, relateaza news.ro.

Bogdan Oprita a spus ca acum discutia trebuie sa se axeze pe problemele generate de fostul manager si pe remedierea acestora.

„Faptul ca domnul Paun a demisionat, nu va rezolva si problemele aparute. Noul manager va trebui sa ia masuri pentru a ne putea face meseria la parametrii corecti. Daca proceduri care au fost stabilite de fostul manager nu vor fi schimbate, nu se va schimba situatia de acum”, a spus coordonatorul SMURD Bucuresti.

El a mai spus ca nu au propuneri privind noul manager, pentru ca aceasta nu este treaba lor, dar ca asteapta de la acesta dialog, asteapta ca problemele sa fie rezolvate, iar medicii sa fie tratati cu demnitate.

Seful UPU-SMURD a mai spus ca in acesta dimineata toti medicii s-au prezentat la serviciu.

„Nu exista motiv de neprezentare la serviciu. Toti sunt la serviciu, unii au venit chiar din turele lor libere. Nu se pune problema ca activitatea in acesta perioada sa fie intrerupta dar, inca o data, sunt niste probleme juridice care trebuie lamurite – exista preaviz pentru ei sau nu exista. Oamenii sunt la serviciu si, uitati, sunt langa mine”, a adaugat Bogdan Oprita.

La randul sau, unul dintre medicii demisionari a spus ca asteapta numirea unui nou manager interimar al spitalului si ca daca acesta le va cere demisionarilor sa ramana, atunci vor lua in calcul retragerea demisiilor.

„Asteptam sa fie numit un nou manager. Demisiile sunt depuse, iar daca managerul considera ca are nevoie de noi si ne cere sa ramanem, o sa luam in calcul retragerea demisiilor”, a declarat medicul.

El a spus ca spera ca noul manager interimar sa fie numit cat mai repede, asa cum a promis ministrul Sanatatii.

Sorin Paun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, si-a inaintat demisia din functie, miercuri seara, in urma discutiilor cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Citeste si: Demisii in masa la UPU Floreasca.

Citeste si: Ministrul Sanatatii: Managerul spitalului Floreasca a demisionat

Ministrul a spus ca in cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital, pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel tarziu in luna octombrie si ca Ministerul Sanatatii va acorda in continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca, pentru remedierea rapida a situatiei.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top