Connect with us

Știri

Dinu Pescariu aruncă BOMBA: „M-am întâlnit cu Kovesi”

Dinu Pescariu a vorbit despre ilegalităţile pe care le-a făcut dar şi despre întâlnirile pe care le-a avut cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Fiind vorba de marea afacere Microsoft, probabil că la fel de bine ca şi mine ştiţi că această mare afacere, mare vorbesc în ghilimele, a fost compusă din mai multe contracte, paradoxal, unul dintre ele nu îl cercetează nimeni. De ce? Din cauza că există semnături ale unor oameni foarte sus puşi şi atunci şi acum, care nu vor să îşi asume nimic. În schimb vor să pară neprihăniţi şi neprihănite. Eu unul am fost probabil primul sau printre primii care am vorbit despre acest contract. De ce? Am denunţat. E o discuţie pe care o să o avem fix în câteva luni”, spune Pescariu.

Inculpat în două dosare ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dintre care unul referitor la afacerea licenţelor Microsoft, Dinu Pescariu se plânge acum că dosarele i-ar fi fost fabricate. Până nu demult, omul de afaceri era cap de afiş pe lista denunţătorilor din dosarele DNA.

„Doamna Microsoft, afacerea în sine, a fost atât de umflată, într-un aşa hal încât îmi este foarte greu să înţeleg sau mi-a fost foarte greu să înţeleg care a fost motivaţia. Acum că s-au mai cristalizat lucurile în mintea mea îmi dau seama că s-a încercat să se acopere foarte multe lucruri prin umflarea bombastică a acestei afaceri”, a povestit Pescariu.

„Nu o să fac acum ce a făcut de a lungul timpului DNA-ul, să arunc frânturi din ce s-a întâmplat, să vă povestesc mici episoade, în scopul de a arăta eu bine şi ei rău”, mai spune omul de afaceri.

Pescariu spune că DNA-ul „a fost o instituţie cu care am colaborat, e foarte corect şi… dacă mă apuc să comentez acum întru în nişte detalii şi nu este în regulă”.

Pescariu susţine că ambele sale dosare au avut la baza denunţuri ale unui fost apropiat de-ai săi, omul de afaceri Dorin Cocoş. La rândul sau, anterior, şi Pescariu l-a denunţat pe Cocoş.

„Cel mai mult a contribuit el însuşi”, spune Pescariu despre Cocoş.

Fără să prezinte dovezi în susţinerea spuselor sale, omul de afaceri afirmă că ar fi avut întâlniri cu Laura Codruţa Kovesi, în biroul acesteia.

„M-am întâlnit şi înainte…staţi un pic, să definim înainte ce înseamnă a te întâlni? În biroul dânsei! Vorbim după ce-mi voi da declaraţia! Ca să fiu sincer, nu ştiu procedurile din DNA!”, spune acesta.

Întrebat dacă ar mai colabora cu DNA, Pescariu a răspuns:

„E o întrebare bună la care nu ştiu să vă dau acum răspunsul. Problema cea mai mare nu este DNA-ul ca şi instituţie. Problema cea mai mare sunt oamenii. Cei din fruntea DNA-ului”.

Cât despre ilegalităţile pe care le-a comis, însă le-a denunţat din timp şi a scăpat …

„Din păcate, în societatea noastră există o doză de ipocrizie mult prea mare. Da, mulţi o fac şi puţini recunosc. Şi noi nu vrem să resetăm lucrul asta pentru că fiecare într-o măsură sau alta este şantajabil”, spune Pescariu.

„Eu ceea ce am făcut am recunoscut, de-a lungul istoriei mele eu n-am avut….nu sunt păcătosul pe care m-au zugrăvit ei! Ca să ne înţelegem exact. Faptul că acum mi se fabrică aceste dosare…”, a mai spus omul de afaceri, într-un interviul exclusiv pentru Realitatea TV.

Citește și Zborurile între UE și Marea Britanie, SUSPENDATE. Anunțul oficialilor englezi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top