Connect with us

Știri

Braşov: Peste 100 de pompieri militari intervin pentru evacuarea apei în mai multe localităţi

Peste 100 de pompieri militari acţionează sâmbătă, în mai multe localităţi din judeţul Braşov, pentru evacuarea apei din subsoluri, case, curţi, dar şi din subsolul spitalului din Zărneşti, informează purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă.

Pompierii intervin pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor la Săcele, în cartierul Gârcini, pe strada Palişti care este inundată, în satul Zizin unde sunt inundate 12 curţi şi o casă, în localitatea Purcăreni, pentru evacuarea apei din patru case, şi la Spitalul orăşenesc din Zărneşti unde este inundat subsolul.

Tot în oraşul Zărneşti, se acţionează pentru evacuarea apei din opt gospodării. În satul Predeluţ, comuna Bran o casă este inundată, iar la Sohodol – patru case, a precizat reprezentantul ISU.

Pompierii sunt solicitați pentru evacuarea apei

Intervenţii pentru evacuarea apei din gospodării sunt şi în localităţile Tărlungeni, Budila şi Măieruş. Pompierii acţionează cu 22 de motopompe (transportabile, remorcabile, de mare capacitate) potrivit sursei citate.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a solicitat, sâmbătă, prefecţilor, în contextul situaţiilor generate de fenomenele meteorologice extreme, să avertizeze în continuare populaţia şi să analizeze dacă se impune trimiterea de ajutoare de primă necesitate.

„Vreau să ştiu cu exactitate unde este nevoie de mai mulţi oameni şi mai multe utilaje de intervenţie. Vreau ca prefecţii să avertizeze în continuare populaţia şi să analizeze dacă se impune să trimitem ajutoare de primă necesitate pentru populaţie. Mă refer acum la ajutoarele pe care le putem pune la dispoziţie de la nivelul rezervelor de stat şi nu la cele care vor fi alocate de către Guvern după ce se termină ploile şi după ce vom avea o evaluare a pagubelor. Solicit însă să o faceţi în regim de urgenţă imediat ce situaţia o va permite”, a spus Carmen Dan.

Ea a precizat că MAI acţionează în teren de peste 72 de ore cu toate forţele pe care le are la dispoziţie – pompieri, poliţişti, jandarmi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top