Breaking News: Anunțul făcut chiar acum! S-au decis noi măsuri în România

17.03.2020
Breaking News: Anunțul făcut chiar acum! S-au decis noi măsuri în România

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut o declarație de presă la sediu Ministerului Afacerilor Interne (MAI) împreună cu secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu.

Ce spune Marcel Vela

Breaking News: Anunțul făcut chiar acum! S-au decis noi măsuri în România
Breaking News: Anunțul făcut chiar acum! S-au decis noi măsuri în România

”Vă aducem la cunoștința; se suspendă activitatea de consum a produselor alimentare și a băuturilor (restaurante, cafenele, hoteluri). Este permisă organizarea activităților de room service, livrare la client.” spune acesta.

”Suspendarea tuturor evenimentelor de divertisment, sportive, de tratament balnear realizate în spații închise. Interzicem organizarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.”, a adăugat acesta.

”Conducătorii care sosesc din zone roșii sau galbene nu se supun măsurilor de izolare dacă la punctul de trecere nu manifestă simptomele contaminării cu coronavirus”, a mai zis Vela.

”Am decis să suspendăm toate zborurile sper Spania și dinspre Spania pentru 14 zile. Măsura intră în vigoare pe 18 martie”, a mai spus Marcel Vela.

”De fiecare dată când vom lua decizii le vom aduce la cunoștința dumneavoastră în cel mai scurt timp. Nu suntem în situație în care să închidem orașe sau să raționalizăm alimente. Aceste măsuri sunt pentru distanțarea socială. Românii nu trebuie să cadă pradă informațiilor false și trebuie să fie puternici.”, a spus Marcel Vela.

Ce spune Bogdan Despescu

”Au fost adoptate următoarele decizii: efectivele de poliție locală sprijină poliția națională. Parchetul General a organizat activitatea administrativă pentru a fi în măsură să oferim un răspuns ferm în fața oricărei criminalitate.”, a declarat acesta.

” A fost întărită prezența în stradă: poliție, jandarmerie, poliție de frontieră. Măsurile au fost înăsprite la frontieră.”, a mai spus Despescu.

”Au fost suspendate exercițiile, simulările și alte activități care pot interfera cu combaterea coronavirusului. Odată cu declararea stării de urgență au acționat polițiti și pompieri.”, a declarat Bogdan Despescu.

Ce spune Raed Arafat

Breaking News: Anunțul făcut chiar acum! S-au decis noi măsuri în România
Breaking News: Anunțul făcut chiar acum! S-au decis noi măsuri în România

”Am emis ieri și azi mai multe ordine ale comandatului acțiunii: măsuri de redistribuire a medicilor rezidenți în sprijinul personalului medical din spitale. Începând de mâine medicii rezidenți vor întrerupe stagiul de practică. Rezidenții în medicină internă și familie întrerup stagiile de pregătire și vor fi repartizați la ambulanță, camere de gardă.”, a spus Arafat.

”În localitățile unde sunt mai multe spitale rezidenții vor fi împărțiți în funcție de spitalul unde este cea mai mare nevoie. Se vor recruta studenți la medicină începând cu anul IV.” a mai spus Arafat.

”În fiecare județ, unde există școli postliceale, se vor face recrutări pentru voluntari începând cu cei care se află în anul II.”, a adăugat Arafat.

”Au fost instalate 162 de corturi speciale pentru fluidizarea traficului la punctele de frontieră. Se pot găsi și în fața spitalelor pentru a decala persoanele care vin la spital.”, a spus șeful DSU.

”A fost activat centrul care va coordona toate centrele județene. Din datele existente sunt 217 cazuri de infectare cu coronavirus. Acesta date sunt in dinamică și se pot schimba din minut în minut.”, a adăugat Arafat.

VIDEO: Declarația de presă de la Ministerul de Interne

Comentarii
  • Ignat spune:

    Orice sistem de sanatate nu face fata unei pandemii cu mii, sute sau milioane de oameni. Pana la urma sistemul cedeaza si se instaleaza haosul. Acum, la noi suntem inca la inceput, dar nu trebuie sa ne panicam. Si nu ar trebui sa se intrerupa activitatile economice, pentru ca exista o solutie simpla, la indemana oricui, de a se imuniza contra oricarui virus. Problema este daca autoritatile si sistemul medical ar accepta sa promoveze aceasta solutie, mai ales ca in acest fel nu s-ar mai cheltui bani cu anumite materiale si aparatura, care oricum nu ar fi suficiente in cazul imbolnavirii a sute de mii sau milioane de oameni.
    Solutia, pe care v-o recomand numai daca simtiti ca aveti febra, tusitii… aveti simpotome de gripa – oricare ar fi ea – este sa va creati singuri vaccinul contra virusului. Si este foarte simplu. Dimineata, la prima ora, inainte de a manca, se curata limba cu o lingurita. Secretiile astfel culese se introduc intr-o sticla de 750 – 1000 ml, cu capac cu filet, care se poate astfel inchide ermetic. In sticla se mai pune apa distilata (daca nu gasiti, fierbeti apa si o raciti inainte de a o introduce in sticla – pentru a nu sparge sticla) pana se umple sticla. Apoi puneti la fiert sticla infasurata in hartie, intr-un vas cu apa, sau intr-un vas cu apa beau-marie. Apa din vas sa nu depaseasca capacul sticlei. Cand apa din vas incepe sa fiarba, va uitati la ceas si o mai lasati sa fiarba o jumatate de ora. Astfel, orice virus ati avea, creati autovaccinul, simplu, eficient, rapid si ieftin. Luati din acest lichid cate o lingura de 4-6 ori pe zi, pana la vindecare. Pana la vindecare sa nu stati in frig si sa nu beti alcool. Nu este necesar sa va izolati de familie, prieteni sau colegi, pentru ca si ei pot aplica sa-si creeze autovaccinul.
    Si da, este bine sa aveti o atitudine pozitiva, sa faceti rugaciuni sau sa meditati, sa faceti exercitii de yoga (de recomandat salutul soarelui) si sa aplicati automasajul in anumite zone. Daca nu sunteti yoghin, puteti face de exemplu flotari, genoflexiuni – cat mai multe pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *