Connect with us
Breaking News! Guvernul vrea să desființeze Pilonul de pensii!

Știri

UPDATE: Guvernul vrea să desființeze Pilonul de pensii! Ce spune ministrul finanţelor

Ministrul propus al Finanțelor, Ionuț Mișa (PSD), vrea să desființeze Pilonul II de pensii. Oficialul a declarat, în cadrul audierii sale din Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament, că cei care contribuie la acest pilon vor avea posibilitatea să plece la Pilonul II sau III.

Update: După scandalul iscat de declaraţiile sale, ministrul Mişa a revenit şi a precizat că pilonul de pensii nu va dispărea: „Îmi cer scuze pentru declarația despre desființarea Pilonului II de pensii, a fost o eroare, nu se desființează”, a spus Mișa, care a refuzat să facă alte declarații.

„La nivelul Pilonului II de pensii astăzi sunt acumulate 40 miliarde lei. Din analiza pe care am făcut-o împreună cu colegii, pensia pe care a primi-o astăzi un contributor la Pilonul II de pensii ar fi undeva la 25 de lei pe lună”, a spus Mișa.

El a precizat că beneficiile pentru cel care contribuie la Pilonul II de pensii nu sunt foarte mari.

„Luăm în calcul de a da posibilitatea fiecărui contribuabil să opteze către Pilonul III de pensii, către cel privat, sau să meargă către Pilonul I. Este alegerea contribuabililor”, a mai arătat ministrul propus al Finanțelor.

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) aveau active în valoare de aproximativ 36,1 miliarde de lei, la 31 mai 2017, în creștere cu 34,14% față de nivelul de la 31 mai 2016, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), conform Agerpres.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 6,904 milioane de participanți. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem, au fost virate contribuții pentru 6,761 milioane participanți. În luna martie, au fost virate contribuții pentru 4,087 milioane participanți, iar pentru 2,797 milioane nu au fost virate contribuții. De asemenea, datele ASF arată că există 130.251 de participanți fără contribuții.

Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN și Vital.

Citește și: Programul de guvernare s-a modificat! Se introduc noi taxe! Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top